Denna stackars allians!

Christer Winbäck hyllar sin egen politik i en artikel på Lidköpingsnytt.

Självklart skall det inte vara svårare och krångligare än nödvändigt att driva företag, men det får ju heller inte vara så enkelt att ansvarsfrågan för de anställda riskeras. Det är ju ändå så att anställer man någon så har man ett ansvar för att arbetsuppgifterna bedrivs på ett säkert sätt så att inte den anställdes hälsa inte riskeras. Jag undrar om Winbäck överhuvudtaget funderar i de tankebanorna, hans insändare ger i alla fall inget sken av det.

Vidare skriver han att de skapar andra incitament än bidrag för att göra det lönsamt att driva företag. Men att socialbidragstagarna kraftigt ökar i landet till följd av regeringens utslagningspolitik verkar han inte ha några som helst problem med. Varför? Det är väl bidrag detta också. Varför acceptera bidragsberoende för vissa? Möjligen kan det vara så att socialbidragen belastar kommunerna och då bryr sig inte regeringen över huvud taget. Det hade varit bra om Winberg gav sin syn på denna sak. Det bidrar ju också till att pressa ner lönerna för alla anställda på lite sikt.

Och så till det ständigt återkommande, regeringens politik har lett till att 165 000 människor kommit i arbete. Så från 1 500 000 i utanförskap till 1 335 000 fortfarande i utanförskap MEN nu med en risk för högre arbetslöshet i landet under 2008 enligt regeringens egna prognoser. Kan Winberg  redogöra för vilken typ av anställningar som räknas in i de 165 000 han nämner. Är det enbart tillsvidare anställningar eller ingår även visstidsanställningar och andra former av anställningar i denna siffra? Alltså är det varaktiga jobb?

Personligen tror jag att det viktigaste för småföretagare vore att bli avlastade från sjuklönekostnader om man enbart har en eller två anställda. Det kan inte vara lätt att ha en anställd som blir sjuk och samtidigt som man får göra dubbelt arbete själv så får man betala sjuklön till den anställde. Det vore nog en förenkling som skulle märkas på ett positivt sätt för alla landets fåmansföretag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0