Finns det någon som helst anständighet i miljöpolitiken?

Efter att ha sett på Kalla Fakta och Dokument utifrån så kan man inte annat än att bli förbannad. Finns det ingen som helst heder inom politikerkåren när det gäller miljöbesluten? Att man talar om politikerförakt är verkligen inte att undra på när man handskas med medborgarnas pengar på detta sätt. Det är nog dags att politikerna får ta personligt ansvar på ett eller annat sätt om det skall gå till som det visades i programmen. Om inte skadestånd så skall de iallafall inte kunna få feta förmånliga avgångsvederlag etc om de inte skött sitt arbete, eller rättare sagt om de misskött sitt arbete så fundamentalt.
Kalla fakta visade hur inrikesflyget subventioneras med upp till 4 700 kr per person och biljett. Samma resa hade varit billigare för kommunen att skänka vederbörande resenär som taxiresa. Då hade kommunen sparat pengar och samtidigt miljön genom att det blivit mindre koldioxidutsläpp. Flyget betalar ingen koldioxidskatt men ändå subventioneras det. Privatbilismen betalar massor med koldioxidskatt men skall ändå beskattas hårdare.
Jag skulle vilja höra partiernas representanter från centralt håll försvara och förklara varför de tillåter sina kommunala kamrater att bedriva denna ohederliga politik som går stick i stäv med vad det sägs från centralt håll.
Från Halmstad visade man hur det kommunala bostadsbolaget underlät att sköta underhållet på fastigheterna så det såg ut som rena slumområdet och ändå tog man pengar från bolagets vinst för att subventionera flyget.
Jag trodde inte man kunde se sådana fastigheter i Sverige på 2000 talet. Behöver man tillägga att kommunalrådet var MODERAT. Jag skrev inte nya och det var helt avsiktligt för man intervjuade en gammal moderat som bodde i fastigheten och han ifrågasatte om han verkligen hade kunnat sitta kvar på sin tid om han skött det lika illa. Eller är det just det som är det nya med moderaterna, de är helt utan skrupler.
Förklara gärna för mig, vilken politiker som helst att det är för miljöns skull som dessa eviga bensinskattehöjningar görs, och gör det då i en lögndetektor efter att ha sett detta avsnitt av Kalla Fakta. Jag tror inte den politiker finns som kan göra det.
Vidare satt moderatvalpen i Halmstad och (i detta sammanhang) poängterade hur viktigt det var för företagen och företagsamheten att man hade flygplatsen. Men de (som mest ville ha den) betalade inte en krona för detta.
Då är det inte tal om att bära sina egna kostnader från moderathåll, men när det gäller A-kassan då är detta väldigt viktigt. Förstår folk vad det är de röstat in i regeringsmakten?

image103

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0