IF Metall och klyftor

If Metall skaraborg kritiserar med all rätt regeringens politik som leder till ökade klyftor i samhället. Men man glömmer samtidigt bort att klyftorna ökade redan under Göran Perssons tid vilket jag personligen tror lade grunden för Reinfeldts övertagande av makten. Val handlar ju om förtroende.
Att facket kritiserar ökade klyftor är ju ganska naturligt men det är inte därför man skall kritisera detta, det skall man göra för att man faktiskt tycker så, alltså inte för att det bara är naturligt att tycka så. Då är engagemanget borta.

Om man sedan granskar vilka som sitter i bolagsstyrelserna och beviljar de oskäliga förmåner i form av för höga löner, bonusar och pensionsvillkor som delas ut så hittar man ett helt gäng med toppar från fackföreningsrörelsen. Hur trovärdig är man då när man sedan ställer sig och riktar kritik mot detsamma?
Enligt mig så är man inte bättre än Holger Gustavsson(KD) i det läget. Man "värnar" om än det ena och än det andra istället för att faktiskt göra något. Förbjud ordet "värna" och ersätt det med "skapa förutsättningar".
Jag värnar om pensionärerna, säger Holger. Tänk om han istället var tvungen att säga, jag skapar förutsättningar för pensionärerna. Då kommer saken i en helt annan dager.
Vi värnar om våra medlemmar, säger Wanja istället för att säga, vi skapar förutsättningar för våra medlemmar.
Men säger man sig "värna" så tar man ju inte på sig något ansvar.

Gå till botten med de felaktigheter som faktiskt råder inom fackföreningsrörelsen så att trovärdigheten kan vinnas tillbaka, då är det nog inga problem med borgarna i framtiden heller.

Vad det gäller avtalen så se till att det är ledningarnas löneglidning (inkl alla förmåner) som sätter ribban. Det kan inte vara något orimligt krav. Är det någon som vågar ta första steget?

Lite självrannsakan och därtill nödvändiga åtgärder så kan borgarna få höja A-kasseavgifterna ännu mer sen. Ingen lämnar nog om man har förtroendet i behåll.

Det är otroligt viktigt inför framtiden att vi har en organiserad arbetarrörelse för det är det värsta kapitalisterna vet.
Men då skall det vara en rörelse som vågar ställa krav för rättvisa villkor, inte bara "värna" om det, och då krävs det nog ett steg åt vänster till att börja med.

image94

Kommentarer
Postat av: B Gustav

Där slog du spiken på huvudet riktigt ordentligt ove, bra jobbat fortsätt så.Vidarbefodra detta till LO centralt också för vetskap.

2008-04-12 @ 19:51:03
Postat av: Trotten

Jag håller absolut med dig. En stark organiserad arbetarrörelse är otroligt viktig, men när fackets toppar verkar vara mer intresserade av sina egna förmåner och sätter "Partiets" väl och ve, framför situationen för arbetarna så kan det lätt kännas som att det "kvittar"... Det som måste göras är att ta tillbaka facket med en rörelse underifrån. Men det är ju lättare sagt än gjort minst sagt...

2008-04-22 @ 02:12:56
URL: http://trotten.wordpress.com/
Postat av: Ove

Ja en kraftfull reformering av rörelsen vore inte fel. Demokratin fallerar ju redan på det lokala planet inom klubbarna idag.

2008-04-23 @ 22:55:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0