Positivt nej till vårdnadsbidrag.

Lidköpings kommunfullmäktige tog ett positivt beslut genom att säga nej till alliansens dåligt underbyggda förslag till vårdnadsbidrag. Det var nästan lite skrattretande att höra alliansreplikerna. Folkpartiets Inger Svensson konstaterade att det var säkert inte så många som skulle komma att utnyttja bidraget ändå eftersom det ändå knappast skulle komma att omfatta alla och gav som exempel att en ensamstående troligen inte skulle kunna använda sig av det. Ändå ville hon införa det för valfrihetens skull. Valfrihet för ett litet fåtal alltså.
Petter Böckman tog upp de medicinska skälen med särskilt infektionskänsliga barn och detta är ju ett väl så bra argument men det konstaterades att Lidköping hanterar redan idag dessa barn på ett mycket bra sätt. Där saknade jag en fråga till alliansen. Tänk om det är den ensamståendes barn som är infektionskänsligt, då skulle det ändå inte omfattas av vårdnadsbidraget, så var är valfriheten alliansen då talar om i det fallet?
Det allra roligaste stod ändå centerns Henrik Artursson för när han kommenterade Jonny Fröjd som frågade varför alliansen inte lagstiftat om vårdnadsbidraget. Då sade Artursson att det var för att centern ansåg att det var kommunerna som sköter barnomsorgen och så vill centern att det skall vara, de vill ha decentraliserade verksamheter där besluten ligger nära folket. Samtidigt kan man läsa i dagens tidning att centern vill slå ihop Västra Götalandsregionen med Värmland. Det är decentralisering a la centern det.
Goddag yxskaft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0