Sparbanken Lidköping Arena

Såg att jag var omnämnd i en alliansfrändes inlägg på Lidköpingsnytt angående arenan. Man kan ju undra om det enligt dessa anonyma insändare skall vara förbjudet att ta ställning för arenan. Enbart deras egen "klarsynta" inställning är acceptabel.
Det är nog inte så hemskt många projekt som har så bred politisk uppslutning bakom sig som detta, möjligen kan det vara det som bidrar till deras frustration men jag tror inte det är så heller. De vill helt enkelt försöka svartmåla den politiska majoriteten i Lidköping till varje pris annars kunde man likaväl ha vänt sig till sina alliansfränder som förutsättningslöst tog ställning för arenan trots att man inte hade någon finansiering för driften ens. Dessutom hade alliansen då också redan gjort besparingar inom verksamheterna.
Lite konstigt är det också att man trots ett sådant engagemang mot arenan inte har engagerat sig i ett parti för att direkt kunna lägga fram sina egna "fakta" och vara med och påverka partiets ställningstagande för eller emot.
Att denna debatt fortsätter trots alla försök till förklaringar och framläggande av fakta som den politiska ledningen gjort och trots att det definitiva beslutet ej tagits eftersom kostnaderna ej är färdigutredda än, visar väl också på vilken nivå debattläget är. Hur talar man till en vägg. Vill man inte ens försöka ta till sig så gör man inte det.
Debattören är också orolig för framtida besparingar i verksamheterna och att det skall lånas till projekt och detta är enbart arenans fel. Vi har en regering som fryser statsbidragen till kommuner och landsting men om detta nämns inte ett ord. 
Välkommen till verkligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0