EU och Allianslogik!

Nu skall flygbränsle beskattas, äntligen kan man ju tro att jag tycker men hela historien visar väl vilken logik som råder inom både EU och Alliansregeringen.
Det är nämligen endast flygbränsle för privat bruk som skall beskattas och för att inte hamstring skall ske så inför regeringen även en lagerskatt från 1/7-08.
Det är verkligen hycklarnas marknad som råder. Allt bränsle för kommersiellt bruk skall vara obeskattat men så fort det är ngt för privat bruk så skall det beskattas eller höjas om det finns skatt sedan tidigare.
I andra sammanhang talar alliansens företrädare om att subventioner bidrar till skevhet i marknaden och osund konkurrens.
Varför inför man inte en växthusgasskatt / gram istället som gäller för alla och allt oavsett om det är kött bensin eller flygbränsle? Då kan man tala om valfrihet sedan. Men detta passar väl inte de egna intressena. Antagligen kan man nu inget göra denna gång eftersom det är ett gammalt undantag från EG rätten som slutat gälla men jag tvivlar på att EU hade satt några käppar i hjulen om man även lagt samma beskattning på alla, men det intresset fanns nog inte. Som vanligt så är det enkelt att slå mot enskilda individer. Detta kanske kan få några att förstå vikten av att arbetarna organiserar sig för att vara ett starkt kollektiv, ensam är inte stark.
Här är en länk till regeringens pressmeddelande.
Jag har bara en sak att säga till denna regering, far o flyg ............



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0