Alliansverkligheten krackelerar mer och mer.

Privatskolor köps och säljs för mesta möjliga vinst (vem bryr sig då om elevernas bästa), Odells "pr-bank" är nära konkurs och visar sig sannolikt ha brutit mot allt vad regler heter inom det finansiella systemet.
Vår "fristående" riksbank ger ett besynnerligt lån (för att rädda ansiktet på några gamla goda vänner?) till denna bank.
Åldringsvård och sjukvård har börjat privatiseras med samma syfte som i skolfallen, högsta möjliga vinst på skattebetalarnas bekostnad.
Varför skall man först betala skatt för att få sjukvård och i privatiseringsivern också betala försäkringspremier ovanpå detta för att kunna erhålla samma sjukvård?
Jo det är nog väldigt väl uträknat. Man är fullständigt medveten om att långt ifrån alla kommer att teckna en försäkring, medvetet eller omedvetet eller för att man helt enkelt inte har råd och då finns det helt plötsligt utrymme för gräddfiler. Om alla tecknar likadana försäkringar blir det ju status quo, men det vore i den bästa av världar. Verkligheten är ju tyvärr inte på det sättet och då vi får hållas med allianssamhället knappt två år till.
Kort och gott ett allianssamhälle á la USA.

Det förekommer nog ett antal "dunkla" handslag i finanskrisens kölvatten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0