Arbets(löshets)linjen!

Konjunkturinstitutet spår att 100 000 kommer att mista sina arbeten under de nästkommande åren. Det är dubbelt så många som under den förra lågkonjunkturen 2001-2002, så man undrar vad det s.k. "nya" M:s arbetslinje har bidragit med egentligen. Ingenting är väl svaret förutom att det ytterligare har ökat orättvisorna med kraftigt ökade klyftor som följd.

Det är så klassiskt detta med borgerlig politik när man omfördelar samhällets resurser från den stora massan till ett fåtal redan välbemedlade. Minskar köpkraften hos massan stagnerar samhället eftersom de välbemedlade hellre samlar medel i hög än konsumerar.

Reinfeldt står dock fortfarande och "hostar" om den 1000 lapp som han "gett" låginkomsttagarna i skattesänkning. Jag undrar hur han får ihop sitt resonemang med IF Metalls beräkningar som säger att avtalet under 3 års perioden kommer att ge reallöneökning med 0,1%, och detta kom man fram till innan finanskrisen. Antagligen blir väl slutresultatet en reallöneminskning när man summerar efter avtalsperiodens slut. Och detta delvis (2/3) under århundradets största högkonjunktur!

Det är effekterna av allianspolitiken i verkligheten i Sverige idag, som Kurtan antagligen skulle uttryckt sig.


Den som gapar efter mycket............

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0