Varning, varning.

Svenskt Näringsliv vill ersätta turordningsreglerna sist in först ut med att den som har bäst kompetens skall behålla jobbet. Detta skulle i praktiken då betyda att arbetsgivarna väljer och vrakar vid varsel. Kurt Junesjö har en utmärkt artikel i senaste Dagens Arbete om frågan.
Att facken överhuvudtaget sitter kvar vid förhandlingsbordet är en annan rättmätig fråga han ställer i artikeln. Går facken med på en sådan sak så kan man lika gärna lägga ner hela sin verksamhet.
Var man är offer för sin egen tid sägs det och bara det faktum att man diskuterar sådana här saker visar väl att herrarna runt förhandlingsbordet verkligen är OFFER.
Nej det är dags att facken sätter emot, flyttar fram positionerna och kräver tillbaka solidariska löner, bort med visstidsanställningar, bemanningsföretag o.s.v. o.s.v.
Reträtternas tid är förbi. Svenskt Näringsliv har haft 20 guldår nu och som i och med kapitalistliberalismens fall visat att deras argument för höga VD löner bonusar och pensionsvederlag inte är annat än ocker och utsugarmentalitet som är helt utan värde när raset står för dörren. Ja enligt min mening är det bedrägeri. 
Det är dags för en företagsamhet med långsiktigt tänkande och starka styrelser som sätter företagens bästa framför sina egna plånböcker. Släng ut månglarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0