Framtidens skola?

Rektorn på Doctrinagymnasiet i Uppsala har polisanmälts för betygsfusk skriver Metro. Och det var sin egen son han höjde betygen för. Ja så kan det gå till i "frihetens paradis" när pengar skall tjänas på allt och profiten är viktigare än elevernas kunskapsinhämtning.
Doctrinagymnasiet är för övrigt det omtalade fri-gymnasium som begärdes i konkurs under semestern Skall detta vara förebilden för borgarnas och folkpartisternas skola. Folkpartisterna förresten som alltid talar sig varma för valfrihet och att höja statusen på läraryrket bl.a. genom att få upp lönerna har i verkligheten visat något helt annat, I somras presenterades en undersökning av olika politiskt styrda kommuner i landet där lärarnas löner var en av jämförelsepunkterna. Då visade det sig att i de kommuner i Sverige som betalade sina lärare de lägsta lönerna var det folkpartiet som styrde. De har en del att leva upp till major Björklund och hans partijunta.
Nåväl, efter att ha läst Metros artikel tänkte jag att det kunde vara kul att se vad som skrivs på Doctrinagymnasiets hemsida. Ja inte stod det vad jag hade förväntat mig men nedanstående var väl det som väntade föräldrar och elever inför starten av den nya höstterminen. Jag undrar verkligen om det är så här Svenska folket vill ha det i framtiden?
Är detta trygghet och kontinuitet för våra framtida generationer? Värderar vi inte våra barn högre?


Doctrina Gymnasiet i Uppsala * Start * Samlat betygsdokument och omdömen * Kontakt Uppsala den 14 augusti 2009 Återgivning av informationsbrev, se nedan ***** Angående Doctrina Gymnasiet i Uppsala i konkurs På uppdrag av konkursförvaltaren Advokat Anders Norman informerar jag följande Den tidigare beskrivna skolverksamheten i konkursbolaget kommer inte att fortsätta. De ekonomiska förutsättningarna för en fortsättning saknas. Tidigare elever hänvisas enligt följande Elever från Uppsala kommun, Knivsta kommun och Heby kommun hänvisas till elprogrammet på Ekebyskolan eller energiprogrammet på Fyrisskolan Elever från Tierps kommun, Enköpings kommun och Östhammars kommun som har gått energiprogrammet hänvisas till Fyrisskolan Elever som hänvisas till Ekebyskolan eller Fyrisskolan kan även kontakta studie- och yrkesvägledare Kristina Nordén på telefonnummer 018-727 21 86 för vidare information Elever från Tierps kommun som har gått elprogrammet hänvisas till Högbergsskolan och kan kontakta studie- och yrkesvägledare Håkan Söderholm på telefonnummer 0293-183 93 eller 070-628 83 93 för vidare information Elever från Enköpings kommin som har gått elprogrammet hänvisas till Westerlundska gymnasiet och kan kontakta studie- och yrkesvägledare i kommunen (för kontaktuppgifter, se www.westerlundska.nu) eller antagningsansvarige Ann-Marie Eriksson på telefonnummer 0171-625 375 Elever från Östhammars kommun som har gått elprogrammet hänvisas till Bruksgymnasiet och kan kontakta rektor Christer Fernqvist på telefonnummer 0173-886 01 eller rektor Irmelli Belander på telefonnummer 0173-886 02 Elever från Håbo kommun hänvisas till Fridegårdgymnasiet och kan ringa till kommunens växel (telefonnummer 0171-525 00) för vidare information Elever från Sigtuna kommun hänvisas till studie- och yrkesvägledare Nina Fransson på telefonnummer 08-597 83 109 Elever från Lidingö kommun hänvisas till Sara Dahl på Gymnasieenheten på telefonnummer 08-731 44 65 Elever från Upplands Väsby kommun hänvisas till Vilundagymnasiet och kan konntakta gymnasiechef Kjell Rosenqvist på telefonnummer 08-590 97 348 för vidare information Uppsala den 13 augisti 2009 Therese Salem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0