Med facit i hand!

"Fjanten" Björklund vill nu genomföra Vänsterpartiets politik vad det gäller att öka bidragen till kommuner och landsting. Att det handlar om att rädda vad som räddas kan inför valet 2010 står ju utom alla tvivel. Hur skulle de kunna vinna ett val nu med en enorm arbetslöshet när det var för att få bort arbetslösheten de gick till val 2006?
Alltsedan alliansen frös uppräkningen av statsbidragen till kommuner och landsting så har Vänsterpartiet varnat dem för hur fel detta var och att det skulle leda till än högre arbetslöshet och kraftigt ökade socialbidragsutbetalningar. Något som ständigt viftats bort av alliansen med uttalande som att "kommunisterna har pengar till allt tror de", och andra liknande lågvattenmärken.
Att Björklund nu erkänner och underkänner den egna allianspolitiken blir ju smått ironiskt när budgetunderskottet redan är ett faktum. Skall de nu gå från det de kallat att ta ansvar för statsfinanserna till att låta bli att ta ansvar för statsfinanserna? Det skall bli ett intressant skådespel att följa detta. Hur skall moderaterna svara upp? De som redan har tappat väljare till FP. Det är ju ändå moderathögern som dikterat villkoren för finanspolitiken. Det är också lite smått ironiskt att "skolexperten" Björklund inte klarar av att lösa sina uppgifter utan att ha facit till hands.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0