Gravida göre sig ej besvär!

Amanda assistans i Falköping sparkar gravida. Det började med en som anmälde företaget till DO. Strax därefter visade det sig att även två andra gravida kvinnor fått sparken från samma företag. Detta skrev NLT om häromdagen.
Allas lika värde är något som frihetsivrarna tydligen glömde bort totalt i sin iver att avreglera välfärden. Kanske de inte vill ha några barn födda som kan betala deras pensioner den dag de själva behöver "assistans"?

"Vi lämnar inte Dig och Dina assistenter ensamma vid eventuella konflikter utan finns där för Dig och assistenterna hela tiden. Ni når oss dygnet runt årets alla dagar."

Detta kan man läsa på Amanda assistans hemsida. Tydligen ser man graviditet som en alltför stor "konflikt" eftersom man istället för att "finnas där" väljer att sparka ut dem istället.

I Allianssverige är tydligen gravida en del av de utsatta också.




Kommentarer
Postat av: Anonym

ursäkta, men du påstår att du står på de utsattas sida.

Tänk dej att du satt i rullstol, och du hade assistans 24 timmar om dygnet. Dina assistenter är helt ok, inget fel på dem. Sedan blir en gravid, Grattis till henne, Du behöver ju fortfarande din hjälp så du får en ersättare. Du och ersättaren trivs som handen i handsken, ni har rent ut sagt skit kul ihop!!! Men det betyder väl ingenting för att det är ju viktigare att kvinnan som är gravid får behålla sitt jobb än ditt eget välmående!



vem är den utsatte egentligen?

Vill man vara helt och hållet garanterad sitt jobb som assistent får man jobba hos kommunen, inte ett privat företag som finns för brukaren!!!



"Vi finns där för dej.... " det citatet utgår i från brukarens perspektiv.

Har du en assistent genom kommunen har du inte själv rätt att välja vem, du kan heller inte "sparka" din assistent, uten får ha han/hon hemma i ditt hem dygnet runt vare sig du vill eller inte.



Amanda ser i Brukarens perspektiv!!!

2009-12-30 @ 09:19:52
Postat av: Oven

Missuppfattning och struntprat!

Du skriver: "Vill man vara helt och hållet garanterad sitt jobb som assistent får man jobba hos kommunen, inte ett privat företag som finns för brukaren!!!"

Skulle vi ha olika anställningsgarantier beroende på vem som anställer? Hör du hur dumt det låter?

Anser du dessutom att kommunens assistenter inte skulle vara till för brukaren? Det är så urbota korkat resonerat så det är inte värt en kommentar en gång.

2009-12-30 @ 18:04:23
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Tommson

Tycker inte detta verkar klokt vi som skattebetalare ska inte lägga våra pengar på sådana som Amanda assistans och att försäkringskassan ställer upp på ett företag som är DO anmält är ju helt tokigt. Och om man kollar hur mycket Amanda assitans har gjort i vinst år efter år och våra gammla i sverige får det sämmre: detta är fel och man kan inte behandla folk hur som helst.

Jag är själv handikappad Och så jävla självgod är nog ingen utan man tänker på dom andra som hjäper en. Tycker synd om chefen på Amanda assistans han gillar eller hjälper ingen än sig själv hans motto måste vara. Den ens död mera bröd till mej

Hoppas att försäkrings kassan granskar detta eller vem som betalar

Tack för mej

2010-01-10 @ 22:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0