SNF och deras "Projekt Varg".

Med anledning av den kraftiga reaktion min förra artikel om varg fick vill jag här presentera lite underlag till min enl. andra så fullständigt felaktiga slutsats om att vargen skulle vara inplanterad.
Nedanstående citat är hämtade från SNF:s Projekt Varg som utkom 1976.


"En naturlig tillväxt av varg i Sverige är inte tänkbar. Möjligheten till en naturlig tillväxt av den svenska stammen genom invandring från Finland är närmast obefintlig på grund av den bekämpning den finska vargstammen är utsatt för."

"För att möjliggöra ett återinförande av varg är det önskvärt med ett antal hägn av olika typer. Främst behövs hägn för hållande av avelsvargar. Behovet torde kunna täckas genom de nordiska djurparkerna. Vidare behövs två hägn i trakter där ett framtida utsläpp är tänkt."

Tänkbara områden för varg är Mellansverige och södra Norrlands skogar. För att hålla en livskraftig vargstam krävs sannolikt 100-talet vargar."

"Undviker man renskötselområdet kan ett ... område ligga vid gränsen mellan Värmland, Dalarna och Norge.

Detta är alltså citat från Naturskyddsföreningens projekt varg som utkom 1976.

Dock är den officiella förklaringen att det inte gått till så som SNF pläderat för, genom inplantering. Nej, det har skett på naturlig väg, genom invandring från Finland (eller Norge då som vi delade en varg med en hane dessutom enl. SNF)!

I annat fall hade det för övrigt varit lagstridigt.

På den punkten ändrades dock lagen 1994.

Vill ni ta del av hela "Projekt Varg" så kan ni klicka här eller på bilden under.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: olle B

Nyttig läsning för alla. Det fanns vid tillfället varg i sydöstra Finland och varför de skulle vandra upp genom hela Finland, in i Sverige och ned genom halva Sverige till Östmark i Värmland och till och med hamna precis där projekt varg ville plantera in vargar är ett mirakel eller som jag tror, en ren lögn. När vargar försvinner så hävdar vargforskarna direkt att de troligtvis är tjyvskjutna för vargar vandrar inte ut utan orsak . Men till Värmland kom dom.

2009-12-07 @ 17:33:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0