Reinfeldt tar hjälp av Putin!

Alliansregeringen kommer att säga ja till den Ryska gasledningen i Östersjön. Det är och har varit min fulla övertygelse alltsedan de tillträdde regeringsämbetet.
Ikväll hörde jag på radion att Putin ringt och förvarnat Reinfeldt om att gasen till Ukraina kan komma att stängas av p.g.a. att det föreligger oklarheter om betalningen. Detta skulle då återigen leda till att europeiska länder kan få sin gasförsörjning strypt eftersom leveranserna går via Ukraina.
Skulle det vara en slump att han ringde Reinfeldt just nu när det bara är Sverige som inte sagt "bu eller bä" till denna gasledning? Finland sade ja häromdagen och Danmark ganska nyligen också om jag inte är helt felundrrättad. Samtidigt passar det ju Putin att ringa nu när Sverige innehar ordförandeskapet i EU. Annars hade han näppeligen ringt efter all turbulens som rådde mellan Sverige och Ryssland i samband med Georgienkonflikten. Minns att Carl Bildt inte ens var välkommen att besöka Ryssland då efter att ha jämfört Putin och Ryssland med nasityskland.
Så nu diktas alltså en schism upp om betalningarna mellan Ryssland och Ukraina för att Reinfeldt återigen får anledning att med sina hundögon tala om att vi måste säga ja till gasledningen för Europas bästa. Storpolitisk sandlådenivå. Rösta bort skiten när ni har chansen 2010 gott folk, så här kan vi inte ha det. Att det också innebär att Rysk militär kommer att patrullera på Svenskt vatten kommer han aldrig att andas ett ord om.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0