Moderaternas agenda fungerar.

Novus opinion kom med en väldigt positiv väljarbarometer idag. Egen majoritet för oppositionen mot alliansen (även inkluderat SD). Det bör ju kännas ganska skönt för Reinfeldt som då slipper kvarnstenen om halsen att behöva svara på om han kan tänka sig regera med stöd av SD eller inte. Frågan blir ju inte aktuell i ett sådant läge.

Nu är ju detta trots allt bara en opinionsundersökning i mängden och man bör inte sätta någon större tilltro till den annat än att ev utläsa tendenser jämfört med tidigare undersökningar.
Då verkar det som att dels oppositionen ökar i takt med alliansens misslyckaden och dels att det verkar som att Reinfeldts mål från "det sovande folket" (hans egen publikation) att Moderaterna skall expandera på bekostnad av småpartierna inom borgerligheten håller på att besannas. FP, C och KD minskar alla på M´s bekostnad.
Hur skall dessa partier tackla detta problem? Vilt "slagsmål" inom Alliansen? Eller ännu bättre, Alliansens totala undergång vilket skulle främja demokratin betydligt i Sverige!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0