Pengar finns det, trots allt, men på fel ställen bara.

Bankerna delar ut 5,4 miljarder i bonusar trots förlustresultat skriver Metro. Och bönderna får över 7 miljarder i EU-bidrag.
Låter detta som kris? Nej självklart inte, men om du är löntagare eller råkar bli arbetslös p.g.a. bankernas dåliga affärer då anses du tydligen som grovt medskyldig till krisen och straffas av Alliansen med försämrade ersättningar och ett än inhumanare regelverk där du piskas till åtlydnad. För att inte tala om ifall du skulle råka bli sjuk. Ja olika är livets lott säger de som badar i pengar.
Såg ett bra uttryck i veckan förresten som passar bra in här,
- Den som är frisk har många önskemål men den som är sjuk har bara en!

Vanliga löntagare vill Svenskt Näringsliv inte ge en krona i löneförhöjning trots kraftiga prisökningar på mat och andra basvaror. Men deras egna representanter skall gödslas med mer och mer och mer trots ett dåligt arbetsresultat. Det skyller man bara på krisen. Slicka uppåt och sparka nedåt = Alliansen.

Ett annat "stolpskott" som yttrade sig i veckan var Cecilia Widegren (M) som nu i en debattartikel gick ut och ville göra E20 till elbilsväg. Elbilsväg???????????? Hon har i två valrörelser redan stått på barrikaderna och skränat om att en röst på henne var en röst för satsningar på E20 till ordentlig europavägsstandard. Naturligtvis har hon inte fått till det ngn gång och då blev hon istället "expert" på sjukvårdsfrågor för Moderaterna. Hennes merit inom det området är väl från de år Moderaterna styrde i Västra Götalandslandslandstinget och körde ekonomin så fullständigt i botten att övriga allianspartier tog avstånd från dem. Nu är det Sverige de sänker istället.
Att hon nu vill göra E20 till elbilsväg visar väl att det finns lite att tänka med trots allt. Hon inser ju tydligen nu att det nog inte går att skräna om E20 på vanligt sätt i ytterligare en valrörelse, att det sedan inte finns några elbilar har hon kanske inte riktigt kommit till insikt om än men man skall väl inte begära för mycket. Kanske hoppas hon att hon skall kunna lura några miljöpartister till sitt parti. Men så korkade lär nog knappast miljöpartisternas väljare vara. Där har Widegren monopol!

Nej kära vänner, se till att rösta bort skiten i september 2010 en gång för alla! Något mer oseriöst än Alliansen får man nog leta länge efter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0