Fel igen!

Ja mina brister vet inga gränser tydligen ;-)
Det som framstår som att Bert Karlssons bolag skall betala kommunen, 1000 000 kronor i arrende visar sig nu innebära att Götene kommun från 1/1-11 kommer att stå i skuld till Bert Karlssons bolag med 100 000 kronor.
Hur kan detta uppkomma undrar nog de allra flesta då. Jo det är så fiffigt att Bert Karlssons bolag äger den berömda borgen i parken. Denna borg har kommunen förbundit sig att hyra av Bert Karlssons bolag för 800 000 kr/år. Till detta kommer sedan ett antal arbeten som kommunen åtagit sig att utföra för en enl. kontrakt maximerad summa av 300 000 kr. Alltså 1,1 miljoner sammanlagt i skuld och 1 miljon i fordran från dag ett ( då är inte kommunens övriga kostnader inräknade, 2,5 - 4 miljoner i bästa fall).
Så kommunen hyr alltså en borg i en anläggning och arrenderar sedan ut hela anläggningen till borgens ägare med en förlust som följd p.g.a. vissa andra "smärre åtaganden" också. Ankeborg?
Än värre blir det när man ser i kontraktet att kommunen skall uppbära 100% av vinsten från kioskförsäljning o dyl. som sker i nämnda borg. Men man har ingen garanti för att det överhuvudtaget kommer att ske någon försäljning där. Varför skulle "arrendatorn" förlägga försäljning i borgen om han ingen vinst kan göra när han istället kan ha en kiosk utanför och behålla vinsten?
Ja det säger väl en del om den nivå det är på arbetet som KS med Bo Bergsten i spetsen bedriver och har bedrivit under hela detta ärendes gång. Minns att jag häromdagen skrev om det berömda markköpet i området på 3000 kvm. Då hade jag fått beskedet att det hade dragits tillbaka. Nu har jag fått beskedet på morgonen att det inte förhåller sig så längre.
Så här håller det på hela tiden. Nya besked och nya villkor dagligen. Vad som gäller när vi kommer fram till fullmäktige den 27 dec. står väl skrivet i stjärnorna än så länge.
Ironiskt nog så avtackas idag Bo Bergsten (KD) från sitt arbete som kommunalråd. Antar att han får lite blommor och ngn present. Han borde fått en spark någonstans och ett rejält skuldebrev från kommuninnevånarna! Vilken tur att inte den mannen kom in i Sveriges riksdag!


Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

1. Man brukar inte våld i Svensk kommunpolitik!

2. Var du inte med på avtackningen??

2010-12-18 @ 10:34:12
Postat av: Oven

1. Nej självklart inte Jörgen, det var mer symboliskt menat. Man får inte skuldbrev heller vet du, men det nämnde du inte.

2. Nej.

2010-12-18 @ 13:10:44
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

1. Tänkte bara att vissa politiska parti står för våld, trodde plötsligt V i Götene hittat en ny anfallsvinkel!!



2. Hade det inte upplevts som rätt jobbigt om V gruppen varit med och firat och sagt era sanningar??

2010-12-18 @ 15:19:43
Postat av: Oven

1.Som sagt, det var enbart symboliskt. Anfallsvinklar får vi försöka hitta retoriskt, som sig bör.



2. Det berodde enbart på tidsbrist och jag tycker nog inte att ett sådant tillfälle skall väljas för att säga några sådana sanningar. Debatten får hållas där debatten skall hållas.

2010-12-18 @ 16:24:54
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Kloka svar, tycker jag! Men det var nära att du körde det i diket! Spark någonstans var en farlig början!!



2010-12-18 @ 19:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0