SD i riksdagen, ingen slump.

Följande text är hämtad från Dagens Arbetes debattsida och är ett svar från sign. Lars, metallare i Stockholm till en kapitalistförespråkare som kallar sig Erik i Lund. Svaret är så talande bra så jag måste bara citera det här.

"Det som är riktigt i Eriks teorier är att kapitalismen driver politikerna hjälplöst framför sig in i den värsta depression världen någonsin skådat. Däremot inser han inte hur just avregleringar från Clinton i USA till Bengt Dennis-Åsbrink i Sverige blåste upp bubblan ytterliggare tills den sprack i finanskrisen. Den kris som nu drabbar arbetare världen över också i de rikaste länderna.

Historien har lärt oss att det är fascismen som kommer att försöka rädda kapitalismen genom att radikalt inskränka den fria konkurrensen och införa överstatlighet. Det var som skedde på 30-talet och som ledde till världskriget och det är den politiska utveckling som förebådas av högervridningen i politiken världen över. Och Sverige är inget undantag.

Enligt kapitalistiska ekonomer och Erik i Lund, är detta bara ett "reningsbad" för kapitalismen, en ständig kontinuerlig utvecklings upp- och nedgångar i all evighet. Att detta bara är nonsens visar historien med all tydlighet. Kapitalismen avlöste feodalismen och är bara 200 år gammal och redan stadd i föruttnelse.

Enligt Marx och Engels och dess efterföljare däremot så innebär det alltmer intensifierade upprepandet av de ekonomiska depressionerna att arbetande människor ställs inför valet av socialismen eller barbari och att frågan om vilken klass som skall ha den politiska makten kommer att ställas av arbetare som inte känner några fosterlandsbegränsningar och bara har sina bojor att förlora." Slut citat.

Och det är ju precis den utveckling vi nu börjar skönja med övervakningslagar, datadirektiv, terroristlagar, främlingsfientliga partier o.s.v.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0