Tack för 2010!

Tack Alliansregeringen för fortsatt ”mer än” massarbetslöshet, det var ju massarbetslöshet som rådde redan 2006 enligt er, och nu är den ännu högre. Men ni är ju bara inne på ert femte år.

 

Tack för att ni försvarar er pensionsöverenskommelse men samtidigt frångår den genom att kompensera med sänkt skatt. Konsekventa beslut är alltid populärt.

 

Tack för att ni frångår även arbetslinjen i och med att ni sänker skatten på pensionerna.

 

Tack för att ni genom att erbjuda omöjliga lån (enligt underleverantörerna själva) fick ett stort antal företag att gå i konkurs i samband med SAAB-krisen.

 

Tack för att ni fortsatt utsätter befolkningen för terrorist-hotet genom att samverka med krigförande nation i Afghanistan.

 

Tack för att ni fortsatt inför fler och mer långtgående övervakningslagar när det gäller internet. Ni kan ju alltid skylla på terrorismen som ni själva har dragit över oss, som sagt.


Tack för att ni värnar valfriheten genom att tvinga försvarsanställda till utlandstjänst. Svenska (?) försvaret.

 

Tack för det fortsatta tågkaos som råder även denna vinter trots att infrastrukturministern redan förra vintern sa att: ”Det är ingen som har satsat så mycket pengar ngn gång tidigare än vad vi har gjort” På vad?

 

Tack för att Joachim Posener fick tillbaka sitt pass. Man kan ju inte begära att en sån bedragare skall göra rätt för sig också, han är ju trots allt kapitalist.

 

Tack för att ni fortsätter utförsäkra och ”klämma åt” sjukskrivna. Ni har ju i alla fall sagt att det kan behövas ”smärre” justeringar av regelverket. Att det blir åt ”fel” håll för de sjuka är ju en annan femma.

 

Tack för att ni försämrat semesterlagstiftningen.

 

Tack för att ni inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

 

Tack för att ni värnar mer om valhemligheten för den enskilde än om demokratin för hela folket. Vem ni får pengar av är väl er ensak, oavsett vad ni kan tänkas ge tillbaka?

 

Tack för att ni stramat åt skatteverkets budget. Skattefelet är ju ”bara” 145 miljarder och då måste det väl vara viktigare att jaga sjuka och få in 350 miljoner istället.

 

Tack för att ni värnar avreglering och den fria konkurrensen som lett till elpriser som får industrin att stänga av sin produktion. Hette det ”arbetslinjen”? Hur får ni ihop det?

 

Tack för avregleringen av läkemedelsmarknaden. Högre priser och överkonsumtion är väl vad folket strävat efter. Att det blir mer byråkratiskt krångel för enskilda kan väl knappast ni rå för. Det är väl upp till oss hur vi väljer.

 

Tack för att ni fortsatt arbetar mot löntagarna inom EU genom att rösta mot förslag som t.ex. Mario Montis att: "– Politikerna måste hitta en balans mellan de ekonomiska friheterna och löntagarnas rättigheter” Den svenska modellen? Är det den ni säger er försvara?

 

Tack för att ni fortsatt ökar den relativa fattigdomen i Sverige.

 

Tack för att ni också fortsätter att öka klyftorna i landet trots att all internationell expertis visar att motsatsen leder till ett bättre samhälle för alla.


Gott Nytt År

Ove Nordström (V)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0