Vänstern röstade ner Swiftavtalet!

Swiftomröstningen gick i folkets favör! USA ville ha rätten att granska alla Europeiska medborgares banktransaktioner. Detta röstades idag NEJ till. I EU får dessa data endast lagras i fem år, i USA i 90 år. Det mest skrämmande i det hela är Fredrik Reinfeldts agerande i frågan under Sveriges orförandeskap. Han försökte då "mörka" igenom detta.

"Det är det belgiska företaget Swift som förmedlar överföringar av pengar mellan världens alla banker. I jakt på terrorister har USA krävt att få tillgång till all information som går via Swift. Det innebär att USA vill ha full kontroll över EU-medborgarnas privatekonomi.

Enligt avtalet kan all information skickas över till USA utan någon redigering. För europeiska och svenska företag innebär det att deras ekonomiska information kan lämnas ut.

Det var det svenska ordförandeskapet som i höstas skötte förhandlingarna och som sålde ut den europeiska integriteten. Sedan dess har mörkläggningen kring Swiftavtalet har varit total. Den amerikanska regeringen ville självklart inte skylta med sin inblandning i europeiska affärer och Fredrik Reinfeldt lydde amerikanska order, det gör han ju alltid. Dessutom hoppades han väl för egen del slippa­ en upprepning av de plågsamma FRA- och Ipred-debatterna.

Det svenska ordförandeskapet kuppade i stället igenom Swiftavtalet dagen innan det nya Lissabonfördraget trädde i kraft. Hade man väntat ytterligare en dag hade parlamentet fått ett helt annat inflytande över avtalet."

Detta kan man läsa i Aftonbladet.

Som vanligt agerar Reinfeldt USA:s lakej nr1. Man undrar med all rätt vad det är som gör att han anser sig ha större skyldigheter gentemot USA jämfört med att ta tillvara på de medborgares intressen som trots allt valt honom?

Frågan nu är väl närmast när frågan efter diverse justeringar skall komma upp till omröstning igen? Det är ju så de s.k. liberalerna går tillväga i sitt missbruk av demokratin. Vem minns inte turerna kring FRA lagen här hemma? Eller Irland och Lissabonfördraget? Rösta, men rösta tills ni röstar "rätt"! Nu är det nog bara att invänta ett dá capo i Swift frågan.

Vänsterns Ewa-Britt Svensson i högform.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0