Politiker "spottar" medborgarna i ansiktet!

Återigen kommer förslaget i Västra Götalandsregionen om 12%-iga lönehöjningar till regionråden. Och återigen är det S, FP, C majoriteten som är överens med moderaterna om detta. Senast det begav sig var 2008 men det förslaget röstades till slut ner i regionfullmäktige efter att ha utsatts för massiv kritik. Man fick då "nöja sig" med årliga höjningar om 3%.
Nu återkommer man alltså med förslag om 12% höjning i en tid då BNP kraftigt gått ner vilket lett till bl.a. sänkta pensioner p.g.a. den pensionsöverenskommelse som samma partier tidigare kommit överens om. Löntagarna erbjuds 0-avtal och i vissa kommuner vill man t.o.m. göra besparingar på de anställdas löner med 6%.
Motiveringen är precis som förra gången att Västra Götaland är en väldigt stor region som legat lågt, dock inte sämst men någonstans i mitten. Ja då har man väl också fått förklaringen varför regionpolitikerna är så ivriga att ytterligare förstora regionen till att även omfatta Värmlands län. De ser naturligtvis sin chans till enorma löneökningar framöver.
Att Alianspartierna förespråkar denna höjning är ju knappast något man förvånas över, det är ju så deras politik fungerar. Men att Socialdemokraterna återigen förespråkar denna höjning samtidigt som Alliansen utförsäkrar folk till att leva på i runda tal 5000 kr/mån brutto det är ju helt obegripligt. Var finns solidariteten då?
Man spottar pensionärer och alla andra medborgare rakt i ansiktet och man gör det tydligen helt utan minsta vånda.
Jag kräver nu en offentlig förklaring av alla Socialdemokratiska politiker i regionen hur man motiverar sitt ställningstagande om man ställer sig positiv till detta förslag från den s.k. Arvodesberedningen (regionpolitikernas samvete) i denna fråga!
Jag hoppas man vågar göra detta och på det sättet se dem i ögonen som de trots allt fått förtroendet av.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0