"Problemet" Afghanistan.

Ytterst tragiskt med de båda dödade svenska soldaterna i Afghanistan, men dödandet sker i stort sett varje dag även om det då är andra nationer som får offra sina medborgare. Inte minst Danmark har ju fått många av sina soldater hemförda i kistor. Såg förresten på nyheterna idag att Danmark tidigare haft problem att rekrytera folk till Afghanistanstyrkan men att de problemen nu försvunnit i och med krisen och den stigande arbetslösheten. Väl motiverade soldater?
Många är det nu som ropar efter att ta hem de svenska trupperna, jag håller inte med!
Problemen i Afghanistan lär enbart förvärras om de utländska trupperna skulle dras tillbaka. Talibanerna skulle omedelbart försätta landet i ett nytt kaostillstånd med allt vad det skulle innebära i lidande för den vanliga befolkningen. Jag tror man istället skulle sätta krav på USA och begära att de drar sig tillbaka och därigenom avslutar sin krigföring. Detta skule kanske rentav hjälpa Obama att få ett slut på sitt ärvda elände till krig och ändå ha "hedern" i behåll. Ersätt därefter de nu krigförande styrkorna med en ren fredsbevarande FN-trupp så kanske det finns en chans att våldsamheterna på sikt upphör. Men att lämna landet helt åt sitt öde lär nog inte leda till några framsteg, varken politiskt eller humanitärt.



Kommentarer
Postat av: danne

Soldaterna vi har i Afghanistan provocerar och utsätter de runt omkring mer än vad rent biståndsarbete skulle. Soldater och stridsvagnar ger mer intrycket av att vi är inkräktare, och det har hela tiden visat sig att ju längre vi är kvar, och ju fler offensiver som görs desto starkare växer sig talibanerna.

2010-02-09 @ 02:59:58
Postat av: Oven

Så är det nog danne men orsaken till detta tror jag är att de svenska styrkorna arbetar paralellt och ibland t.o.m. samordnat med de stridande Amerikanska styrkorna. Om alla styrkor ersätts med en rent fredsbevarande FN trupp tror jag t.o.m. Talibanerna skulle se annorlunda på saken. Att helt lämna det Afghanska folket åt sitt öde tror jag faktiskt inte på.

2010-02-09 @ 08:51:06
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0