Om det hade funnits lite "kuk" i Maud!

Då hade Sveriges regering slängt upp de miljarder som behövs och sedan förslagsvis låtit Koenigsegg ta hand om driften med ett delägande som över tid och efter förmåga kan leda till ett helt Koenigseggs-ägt SAAB. Men det är väl ingen risk att vår Alliansregering skulle komma på tanken att likt Obamas socialiserande av GM göra ngt liknande här med SAAB. Nej Alliansen fortsätter "pissa" på de svenska löntagarna och industrin.




Kommentarer
Postat av: LIGIZT

Kan hålla med dig i detta oven,men nej det är bättre med ytterligare skattesänkningar även om vi så får låna oss till dem.

SAAB står på ruinens brant,lixom alla anställda. Direkt eller indirekt. Att staten kunde vara en "tillfällig ägare" är såklart otänkbart då detta skulle kunna försvåra framtida skattesänkningar. Hoppet till "KOENIGSEGG" var otroligt stort hos de anställda, jag är övertygad att affären skulle gått igenom om "regeringen" åtminstone kunnat ge en liten garanti.



Vad gäller vargen så har du fel även om liknelsen med ALASKA är tokig..



Sen undrar jag varför V inte vill avskaffa ipred1?

http://minimaliteter.blogspot.com/2010/01/vad-tycker-vansterpartiet-om-ipred.html



http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=3322&dokid=GX01NU9#IDAFO3Z



Detta går lixom mot allt jag förstått att V står för.

Skulle uppskatta en förklaring.

Men lixom i din varghatande jägargalenskap så är väl inget nytt under solen??

2010-01-13 @ 05:38:40
URL: http://piratpartiet.se
Postat av: Oven

Vad det gäller vargen så har du nog totalt missuppfattat mig när du skriver att jag är varghatare. Jag har skrivit att jag är kluven i frågan, att debatten bör nyanseras, att jägarnas och småböndernas problem bör respekteras och att jag tror att den är inplanterad av myndigheterna mot (dåvarande) gälande lagstiftning. Jag har dock inte påstått att jag har rätt. Läs projekt Varg om du inte redan gjort det (jag har länkat till den i tidigare inlägg) och låt mig höra din syn. Och eftersom du påstår att jag har fel, ge mig hållbara fakta på det då. T.o.m. forskarna påstår ju att de nu måste "hjälpa" vargarna ner till mellansverige eftersom det är uteslutet att de kan komma dit på egen hand. Hur kom då de första dit?

Beträffande Ipred så har jag aldrig uppfattat att partiet skulle vara för det? Och jag har kvar min uppfattning att fildelning skall vara lagligt och är att jämföra med privat kopiering. Allt annat är enbart förlegat nonsens. Detta visar ju också den undersökning som nyss kom (länkar inte här nu för du har säkert sett den) och som visade att musikindustrin efter att fildelningen kom omsatte samma pengar ändå, dock med en föskjutning från skivbolag till förmån för artister och evanemangsbolag.

2010-01-13 @ 22:19:50
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Tack Oven

Du borde länkat, varför skulle "storbonden" få större rättigheter gentemot grovarbetaren? Hela din blogg falerar pga ditt sätt att kritisera alla utom dig själv! Du skriver att vargen behöver jagas,när vargen är ca 200individer fler,då kan vi prata jakt. DU OVEN,har visat var du står,du har skapat en delning mellan höger o vänster.Jaga varg/golfa/jaga jägare! Tvekar ej en sekund,skjuter alla jägare på fläcken hehe

2010-01-16 @ 07:38:25
URL: http://piratpartiet.se
Postat av: Oven

Jaha, och var har jag skrivit att vargen "behöver" jagas?????????????

Sedan skriver du "Tvekar ej en sekund,skjuter alla jägare på fläcken hehe "

Det talar väl för sig självt hur oseriöst ditt inlägg är, vem du nu är?

2010-01-16 @ 13:18:00
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: LIGIZT

Tack Oven är intet på något vis representabelt vad gäller PIRATPARTIET. Dennes inlägg är ett direkt påhopp på vänsterrörelsen. Självklart ska man ej skjuta på jägare. Men knappa 30talet skulle jagas med ca 12.000 skjutgalna bönner? Där flertalet vargvalpar blev utan sina föräldrar o därvid går mot sin död innebär att överskjutningen är större än den redogjorda. Vad gäller din åsikt om IPRED så verkar inte hela VP hålla med om den?! Även om jag gillar din personliga inställning i denna självklarhet så borde du nog kolla var ditt parti står någonstans

2010-01-19 @ 08:53:08
Postat av: Oven

Att formen för hur jakten gick till kan diskuteras är ju en sak Ligizt men att de du kallar vargvalpar (som för övrigt är ganska vuxna nu) skulle duka under p.g.a. att en av föräldrarna dör tycker jag är ett sådant argument som enbart visar hur snedvriden denna debatt är. Om en vargförälder blir trafikdödad vill du då förbjuda bilismen också?

2010-01-19 @ 09:05:52
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: LIGIZT

Självklart INTE OVEN. Vargen är i sverige en utrotningshotad ras. Tycker däremot att bilar gott o väl kan åka på vilka vägar de vill. Så länge de INTE åker ute i terrängen i syfte att jaga livet ur våran vargstam! Vargstammen är MINDRE än 200djur, som tidigare påpekats borde den vara MINST det dubbla! Skäms OVEN.. Snedvriden? Hmm??

2010-01-19 @ 09:30:05
Postat av: LIGIZT

Egon Frid. Jag behöver ej skriva mer! En man som påtalar att man INTE ska ta svinvaccinationen? En man som anser att IPRED är ett nödvändigt ont? Egon Frid som anser att 9/11 attacken var en konspiration uppbyggd av USA!?? Egon Frid? I sveriges riksdag?

2010-01-19 @ 09:37:53
Postat av: LIGIZT

Med tanke på att mitt senaste inlägg tar en timme för dig att redigera så anser jag att du borde bli en PIRATPARTIST!

2010-01-19 @ 09:53:02
Postat av: Oven

Enl.SNF:s Projekt varg ansåg dem då att det behövdes en stam om minst 100 djur för att ha en livskraftig stam. De som varit emot vargjakten har hävdat att det idag finns ca 200-230 djur i landet. Jag har valt att hålla mig till deras siffror i debatten för att vi skall prata om samma saker, dock finns det uppgifter om att det kan finnas ända upp till 270 vargar (innan jakten). Att jag hållit mig till den lägre siffran om 200-230 bidrar till att jag inte anser mig behöva skämmas.



Vad det gäller Egon så får du nog vända dig till honom, han är snabb med svar. Att han liksom alla oss andra kan göra misstag ser jag inte som ngt speciellt anmärkningsvärt. Vad det gäller svininfluensan så är det väl upp till var och en om man vill vaccinera sig eller inte. Hur Egon ställt sig till detta eller om han propagerat på ett eller annat sätt i frågan har gått mig förbi i så fall så det är inget jag kan ha några synpunkter på. vad jag vet är att han alltid ställer upp för oss både lokalt och regionalt och är behjälplig aktivt på våra möten. Han har mitt fulla förtroende.



Att det tar en timma för att redigera. Tja jag kan inte sitta vid datorn hela tiden, även jag har ett liv att försöka sköta.



Ha en bra dag!

2010-01-19 @ 13:28:19
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0