Vilket ben skall han stå på?

Reinfeldt lovar pensionärerna sänkt skatt ena stunden och i nästa är det "arbets(löshets)linjen som fortsatt gäller. Hur skall han ha det?
Eller är det någon slags "nya" arbetslinjen som skall gälla fortsättningsvis? Vi måste lova pensionrerna sänkt skatt för att kunna vinna valet? Och så är det enbart arbetslösa och sjuka som skall förfördelas ytterligare?
Det är ett underligt fenomen egentligen att det inte behövs någon opposition mot den borgerliga cynismen. De straffar ut sig själva varenda gång. Det som är tragiskt är att kalaset varje gång måste betalas tillbaka av oss alla. Nåja nästan iallafall, Moderaternas väljare (kärnväljare) drabbas aldrig och det är väl de som gått mest skadeslösa ur krisen. Det krisen möjligtvis tagit från dem har ju Moderaterna rikligt gett dem tillbaka med via skattekistan.
Förra veckan talade jag med en person som blivit utförsäkrad och nu skulle få 223kr/dag, ca 5000/mån brutto. Med en hyra på 3 800kr så kan man ju enkelt räkna ut att det definitivt inte lönar sig att drabbas av sjukdom i Alliansens Sverige, sen kan Holger Gustavsson (KD) och Cecilia Widegren (M) skriva ytterligare tusen ggr hur mycket de värnar om dem.
Ytterligare två fall fick jag mig till livs under helgen. Det ena var en leukemisjuk kvinna som nu skulle stå till arbetsmarknadens förfogande trots att hon är så märkt av sin sjukdom att hon knappt orkar ur sängen.
Det andra var en man som p.g.a. psykiskt medfödd sjukdom ej är kapabel att ta hand om sig själv. Men han skulle klara att stå till arbetsmarknadens förfogande.
På en rak fråga erkände försäkringskassans handläggare att det var på direktiv uppifrån som detta skedde.
Det skall löna sig att arbeta säger Reinfeldt när han egentligen menar att den svenska välfärdsmodellen måste monteras ned, precis som både han själv och hans handplockade kollega Anders Borg skrivit i sina böcker i ämnet. Hittills har han lyckats med sitt mantra. Själv kommer jag enbart att tänka på en man i Tyskland som också skrev en bok som han senare försökte uppfylla. Det gick åt helvete för honom också!

Ynklighetens kranka ansikte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0