Alliansen fortsätter fiffla med beräkningsunderlag!

Nu har det gått så långt att man t.o.m. lyckats driva igenom en kompromiss i EU så att de beräkningsunderlag gällande EU:s relativa fattigdomsbegrepp som gällt sedan 1984 inte längre gäller. Istället är det nu nationellt politiskt godtycke som skall avgöra hur man gör beräkningarna. Något som Reinfeldt antagligen såg sig tvungen att få igenom inför den stundande valrörelsen eftersom den relativa fattigdomen enl. EU:s beräkningsgrund i Sverige ökat under Alliansregeringen.
Jag hoppas innerligt att oppositionen uppmärksammar detta och verkligen sätter åt Alliansen ang. detta när de börjar dribbla med siffrorna i förestående debatter inför valet.
Enl. EU:s beräkningsgrund har den relativa fattigdomen i Sverige ökat från 9% 2004 till 13% 2008. Antagligen är det ännu större skillnad idag!

"Den etablerade fattigdomsdefinitionen i EU säger att den som är fattig har en inkomst som är lägre än 60 procent av medianinkomsten. Denna definition är nära knuten till samhällets inkomstfördelning. Om inkomsterna ökar i samhället men stora grupper släpar efter, då ökar fattigdomen. I EU har detta sätt att se på fattigdom gällt sedan 1984."
Citat hämtat från DN debatt.

Läs mer på: DN debatt




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0