KA sätter fingret på det svenska problemet.

Frustrationen har brett ut sig i landet allt sedan den förra borgerliga regeringen. Tyvärr så har S underblåst detta genom orättvis politik ända tills folket fick nog och i rent missnöje röstade bort Göran Persson.
Detta har Kommunal-Arbetaren verkligen satt fingret på nu i en av de bästa artiklar jag sett på mycket länge. Man känner igen sig precis i hur snacket har gått på arbetsplatserna. Högkonjunktur då skall lönerna hållas tillbaka för att säkra reallöneökningar och i lågkonjunktur? Tja då vet vi alla hur det blir. Kjell-Olof Feldt fick med sig facken på att "lura" sina medlemmar med denna vettlösa politik och G.P. han fortsatte racet alltmedan kapitalinkomster och kapitalvinster tilläts rusa i höjden. Är det så ett arbetarparti skall värdera arbete?
Vad värre är är att allt detta bäddade för Moderater och övriga borgare som i ännu raskare takt ökat klyftorna än mer!
Så mitt kära Vänsterparti, ta och läs igenom denna utmärkta artikel i Kommunal-Arbetaren och ta fram en politik som inte handlar om enskilda procentsatser hit eller dit utan verkligen gör något för att öka rättvisan i fördelningen av våra gemensamma resurser. Visa folk problematiken som nu enbart eskalerar med borgarna och EU:s senaste direktiv att använda de offentliga lönerna för att pressa ner lönenivåerna även i den privata sektorn. Något som Alliansregeringen genast godkände.

Saxat ur KA:s artikel.

"Den välbärgade singeln har fått 60 000 mer i månaden att köpa för än den ensamstående barnskötaren.

När svensk ekonomi växte med hela 39 procent per person 1991-2008 skapades utrymme för både kraftigt höjda kapitalinkomster och betydande reallöneökningar.
Men som framgår av tabellen har köpkraften för såväl arbetarhushåll som högre tjänstemän inte vuxit i takt med den ekonomiska tillväxten.
Arbetslösas, sjukskrivnas och förtidspensionärers standard ökade mycket långsammare.  Endast 13 procent under denna tid med kraftig ekonomisk tillväxt.
Den skattefinansierade offentliga sektorn (främst kommuner och landsting) utjämnar välståndet genom skola, vård och omsorg. Men 1991-2008 växte verksamheterna som betalas av offentlig sektor med bara 5 procent per person."

Kommunalarbetarens artikel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0