Märkligt med valfrihetens påverkan.

I går den första Juli avskaffades även Bilprovningens monopol. Varför? Varför är folk helt plötsligt beredda att betala 5-600 kronor istället för de 300 kr. som Bilprovningen tagit? Varför anser så många att det är dyrt med 300 kr. på Bilprovningen men helt acceptabelt att lägga det dubbla bara för att det är ett s.k. privat företag som utför samma sak? Och hur effektiv är egentligen den privata sektorn jämfört med den statliga om man måste dubblera priset? Inga protester hörs mot denna "effektivisering", de svenska Alliansväljarna tiger och sväljer. Varför?
Är det den berömda valfriheten som är värd det dubbla priset? Ja då kan man lätt räkna ut hur dyrt det kommer att bli att leva i framtidens Sverige om de får fortsätta att sätta agendan.
Alldeles nyligen genomfördes en affär inom läkemedelsbranchen som innbär att det nu endast finns en tillverkare av läkemedel med paracetamol. Detta godkändes av konkurrensverket otroligt nog och priset gick genast upp med 30%.
Det är nog hög tid att folk börjar sätta sig in i vad Allianspolitiken kommer att leda till i förlängningen. Lätt fånget (skattesänkningarna) lätt förgånget (mångdubbelt dyrare avgifter) är väl ett passande ordspråk.


Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Troligen kommer inte bara priset att öka, även korruptionen kommer nog att öka. Som grädde på moset räknar man också med att det blir fler ombesiktningar, då kan man ta ut avgift två gånger.

2010-07-03 @ 08:27:32
URL: http://fotolasse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0