Framtidens jobb, hushållsnära tjänster???????

Det enda som består av Alliansens politik idag är tydligen de hushållsnära tjänsterna. Så många debattspaltmetrar för en sådan "skitsak".
Nu har det visat sig vilka det är som köper dessa tjänster också. Det är folk med inkomster från 300 000 och uppåt. Under 300 000 var det ngn promille som hade utnyttjat avdraget.
Denna "stora" fråga är nu tydligen vad som skall rädda en valseger åt Alliansen tror de. Maudan skräder inte orden över hur "vänsterpartierna slår mot kvinnorna" (är det bara kvinnor som städar i Allianssverige?) samtidigt som alla undersökningar visar hur inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor ökat under Alliansens tid, för att inte tala om de effekter det s.k. jobbskatteavdraget gett. Män har tjänat på detta jämfört med kvinnorna. Ändå påstår de att det är de med lägst inkomster som fått de största sänkningarna. Ja det är klart att ser man på bruttobelopp utan att ta hänsyn till det faktiska antalet individer som ingår i varje grupp så kan man ju förledas till att tro på detta mantra som alliansen lögnaktigt försöker hamra in i folk, men räknar man ut hur mycket var och en fått i kronor och ören per individ inom respektive grupp så ser det genast annorlunda ut. Se bara på riksdagens talman Moderaten Per Westerberg som fått 1 500 000 i skattelättnader av sina polare. Men han kanske anses tillhöra de lågavlönade inom Moderaterna?
Tycker faktiskt att det är dags för oppositionen att kontra i denna fråga nu. Låt avdraget för hushållnära tjänster vara kvar men öka avdragsrätten till 75% av kostnaden och låt det bara gälla för personer med inkomst om högst 300 000 kr/år. Sen kan Alliansen stå där med svansen mellan benen och knota. Då har de sålt smöret men tappat pengarna, igen!


Per Westerberg, en låginkomsttagare med Moderata mått mätt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0