Äntligen rör det på sig hos sossarna.

Mona Sahlins mindre lyckade sejour som partiledare kanske äntligen börjar se sitt slut. Synd att man inte insåg misstaget redan innan hon valdes till partiordförande. Som jag skrev då hon valdes: "Nu har sossarna vunnit nästa val åt Alliansen". Tyvärr så blev det också på detta sätt även om man levde på hoppet om motsatsen in i det sista trots allt.
Nåväl, nu skall Mona o co ställa sina platser till förfogande vid nästa kongress och förhoppningsvis kommer det in ett gäng med löntagaraspekt på det politiska budskapet. Än bättre vore det om det kom in folk som vågade erkänna att partiets hållning i EU medlemsskapsfrågan var ett fatalt misstag och att de tar med sig löntagarperspektivet in i EU parlamentet. Men det kanske är att våga hoppas för mycket? Helt klart ligger en stor del i sossarnas tapp att väljarna nu sett att farhågorna som framförallt Vänsterpartiet visade på då, besannas i allt större och snabbare takt.
Social dumpning, inget skydd för den svenska modellen m.m m.m. Så länge inte fackföreningsrörelsen och S vågar erkänna detta misstag och visa att de med näbbar och klor tänker jobba stenhårt för att rätta till det så tror jag dessvärre att flykten över till borgarna lär fortsätta. Det är alltid enklare för det stora flertalet att bara flyta med strömmen än att gå emot den. I detta fallet är det ju dessutom en Europaström!
Men det är inte enbart sossarnas partis fel att det gått som det gått. Facket har en minst lika stor del i detta elände genom att istället för att se till sina medlemmars bästa enbart svassat med Göran Persson när han såg hägrande toppositioner för egen del framför sig om han fick in oss i EU. Detta svek från facket har satt djupa spår hos befolkningen. Ställ krav på sossarna, det var ju för tusan facket som startade partiet, inte tvärtom! Och byt ut Wanja på samma gång!
SVT


Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej



Själv tror jag att det så kallade samarbetet med V och MP var ett ödesdigert misstag. Trots allt så är detta tre partier med omöjlig sammansättning av ideologi för att ett konstruktivt samarbete skall vara möjligt. Nystart för S på egna meriter är enda sättet att få tillbaks väljarna. I denna nystart ingår definitivt inte Tomas Bodström om jag får bestämma, bara att avvakta och se vad som händer.

2010-11-11 @ 08:30:11
Postat av: Jörgen Larsson

Mona är inte första problemet! Det första problemet är att det finns ingen bättre! Därmed inte sagt att hon är bra!!!

2010-11-11 @ 18:21:33
Postat av: Oven

Ja vad gäller MP så kan jag ju hålla med till en viss del, men se på Alliansen där det tidigare något så när folkliga Centern nu är mer höger än Moderaterna själva. Nej jag tror mer att det var bristen på innehåll i politiken som var avgörande (och så Mona då). 90% av svenska folket äger endast 28% av de finansiella tillgångarna i landet. Var fanns förslagen för att rätta till detta orimliga förhållande? Då kan vi börja prata om politik!

2010-11-11 @ 21:01:02
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Oven

Det hjälper inte att Mpna är bra retoriskt Jörgen, hon är "bränd" i folkets ögon. Att det inte skulle finnas någon bättre är också fel Jörgen. Titta på några riksdagsdebatter så ser du att det finns en enorm kompetens, dock är de inte lika "kända" så det ligger tydligen dem i fatet.

2010-11-11 @ 21:06:38
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Tyvärr Ove, men det finns (för närvarande) ingen, eller i varje fall väldigt liten plats i det "moderna" samhället för solidariskt tänkande. Därför var det en fullständig omöjlighet att sammanföra vänsterpartiet med miljöpartiet som förutom de rent tekniska miljöfrågorna står moderaterna väldigt nära rent ideologiskt. Att S i detta läge hamnade i en omöjlig situation är tyvärr föga överraskande. Nu återstår för socialdemokraterna att från grunden återskapa ett skamfilat anseende vilket inte lär blir enkelt oavsett vem som kommer att leda partiet mot nästa val. Inget mer trepartisamarbete är första steget!

2010-11-11 @ 21:53:27
Postat av: Jörgen Larsson

Ligger mycket i vad Ronny säger!



Vad gäller ny ledare tror jag Mona har förstört mycket för partiet genom de senaste händelserna! Det är väl ett personkrig i partiet nu. Det är faktiskt tragiskt, av flera skäl!



Att hitta en ny ledare bland duktiga men oerfarna blir inte lätt. Ej heller rättvist mot den personen!!



Jag tycker det är så tragiskt och se hur man bara bryter sönder hela partiet!!



Och vi har inte sett slutet än på länge, tyvärr!!

2010-11-11 @ 23:40:44
Postat av: Oven

Som jag skrev till Ronny tidigare Jörgen: 90% av svenska folket äger endast 28% av de finansiella tillgångarna i landet. Var fanns förslagen för att rätta till detta orimliga förhållande? Då kan vi börja prata om politik!

2010-11-11 @ 23:56:54
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0