Klipp "navelsträngen" med Bert!

NLT har en artikel med Bert Karlsson där han säger sig inte acceptera någon fast avgift om han skall arrendera Äventyrslandet Kinnekulle (Medeltidens Värld). Nej tacka tusan för det. Han vill naturligtvis inte ta några som helst affärsrisker, dem skall kommunen stå för. Bert vill bara betala en procentsats av intäkterna.
Härmed anser jag att detta försök att få till ett arrendeavtal med honom är en ren fars. Dels så får kommunen inte gynna en enskild näringsidkare vilket blir fallet så länge kommunen inte går minst +-0. Dels så kan man fråga sig om inte förfarandet bryter mot LOU (Lag om offentlig upphandling) om inte möjligheten erbjuds alla och att den som blir billigast för kommunen väljs.
Nej det är helt klart dags att klippa banden med Bert och se nya infallsviklar för att minimera skadorna för kommunen. Bert är inte ens ett alternativ längre och har aldrig varit det i mina ögon heller.

Skampålen kanske skulle locka i Medeltidens Värld om folket fick bestämma vem som skulle stå där. Garanterat en publiksuccé tror jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0