Sluta prata skatter!

Moderaterna har ju skickligt uttalat en politik som skall sänka skatten för låg och medelinkomsttagare. Man trixar med siffror fram och tillbaka och resonerar om undersköterskan som har "fått" en månadslön extra om året. Det intressanta är egentligen allt som man inte säger, bl.a. hur många undersköterskemånadslöner som läkare och andra höginkomsttagare fått. Detta vill man aldrig tala om.
Precis samma förhållande råder ju angående arbetslösheten och utanförskapet. Arbetslösheten har som bekant ökat under Alliansens tid vid makten. Kris eller inte är tämligen ointressant i denna diskussion. Det intressanta är att Alliansen nu enbart talar om att det är 100 000 fler i arbete nu än 2006. Man talar aldrig längre om arbetslöshet eller utanförskap, enbart antalet sysselsatta. Dock ej andelen sysselsatta av befolkningen (arbetslösheten).
Att befolkningen ökat nämner man heller inte eftersom det naturligtvis blir fler antal sysselsatta när detta sker. Dock är det en än större andel av denna befolkningstillväxt som inte är sysselsatta (=högre arbetslöshet).
Ganska enkelt argument att smula sönder om man vill. Ett land med 90 miljoner invånare har naturligtvis fler antal sysselsatta än ett land med 9 miljoner invånare någonsin kan få. Detta är dock totalt ointressant om man skall diskutera arbetslösheten (andelen sysselsatta av befolkningen).
Nåväl, det var skatterna och inte arbetslösheten jag ville skriva om nu. Som rubriken säger tycker jag att man skall sluta tala om skatter och procentsatser hit och dit. Ställ Alliansen med Moderaterna mot väggen rejält och pressa dem på hur de vill öka förmögenhetsspridningen bland befolkningen.
1% av svenska folket äger 32% av de finansiella tillgångarna och 10% äger 72%.
Det är alltså så att 90% av folket har endast 28% av de totala tillgångarna att dela på!
Ställ Moderaterna mot väggen och be dem förklara hur dessa siffror skall ändras till låg och medelinkomsttagarnas fördel? Då blir skattesatser eller kronor och ören hit och dit ganska ointressanta. Då är det resultatet av den förda politiken som blir intressant!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0