Alliansregeringen dyrast i Europa!

På Perssons tid klagade borgarna för att regeringskansliet blev allt dyrare. Nu visar det sig att Reinfeldts regering ökat utgifterna med 1,5 miljarder ytterligare de senaste fyra åren och lilla Sverige har nu Europas dyraste regeringskansli.
Så här sa nuvarande IT-minister Anna-Karin Hatt (C) till Rapport 2007: "Vi behöver effektivisera den offentliga förvaltningen i allmänhet och då måste det också återspegla sig i de rekryteringar vi själva gör."
Ja de är bra på att prata i Alliansen men betydligt sämre att sedan själva ens kunna leva upp till det de sagt. Ansvar för skattebetalarnas pengar? 1,5 miljarder dyrare på 4 år var det alltså! Hmmm.....
Läs mer på SVT.


Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

Det är alltid klokt att se över sin organisation! Att gå i upptrampade spår kan göra att man blir hemmablind!



Vi ska i denna fråga komma ihåg att vi lever i en tid där allt bara går fortare och fortare. Alla arbetsplatser skulle må gott av mer personal!



Men är det nogra administrationer som, historiskt, visat sig vara personaltäta är det väl de gammla kommunistländerna!



I Östtyskland var väl nästa alla organiserade för att hålla koll på varandra?



Så man blir ju glad när man hör dig som medlem i nya vänstern säga att ni vill minska på förtroendevalda! Nu finns ju de tankarna kommunalt i Lidköping! Fast där skall man ju öka så det blir samma summa!!



Intressanta tankar du för fram, historiskt sett!!

2010-10-15 @ 19:31:49
Postat av: Oven

Du försvarar alltså Alliansens oansvarighet idag (trots att de hela tiden påstår motsatsen själva) Jörgen med att det troligen var ännu dyrare i gamla Östtyskland? Det var ett riktigt lågvattenmärke t.o.m. från att komma från dig.

2010-10-16 @ 11:08:16
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Var i min text tolkar du in att jag försvarar?? Säger bara att tiden vi lever i har ett högt tempo och att det borde gå åt mycket personal!



Jag pekar på historiska fakta om stora administrationer!



Tycker jag att du har fel?

2010-10-16 @ 13:46:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0