Fullmäktige i Götene!

Två stora frågor stod på agendan, nämligen Äventyrslandet Kinnekulle (Medeltidens värld) och LOV.
LOV frågan hade dragits tillbaka av Alliansen. Allt annat hade varit ohederligt som jag ser det så det var ju bara frid och fröjd det som nu skedde.
Till Medeltidens värld däremot skulle det utses en ny styrelse. Den gamla har ju kastat in handduken undan för undan. Nu ville Alliansen försöka komma undan ansvaret i denna soppa genom att föreslå en ny styrelse i enlighet med den nya majoriteten som träffat en överenskommelse efter valet. Men kommunala bolag behåller sin styrelsemajoritet året ut och eftersom bolaget nu skall avvecklas fram till dess så får de vackert ta skeden i mun och rätta sig därefter. Men detta kom de fram till först efter att oppositionen lagt sitt förslag där Alliansen ändå inte kunnat komma undan. Fegt av dem att likt skeppsråttor försöka lämna sitt sjunkande skepp trots att de själva sjösatt det!
Men pengaflödet kunde vi inte stoppa och nu rinner ytterligare 8 miljoner mellan fingrarna på dem. Vänsterpartiet ville stoppa detta och istället köpa inventarier av bolaget som kunnat användas i den kommunala befintliga verksamheten. Då hade man också skyddat de företag i kommunen som har leverantörsfordringar och hållit dem skadeslösa.


Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

V reserverade sig mot beslutet om ytterligare pengar till bolaget.



Detta säger en del om V's inställning till företagande och arbetstillfällen!



Det finns flera lokala företag som riskerar konkurs för att man inte fått betalt för arbeteman gjort åt det kommunala bolaget.



Det är väl dessabolag man räddar med kapitaltillskottet? Det kommunala bolaget skall ju ändå avvecklas per årsskiftet!



Så åter visar vänstern att man är emot små företagande genom att reservera sig mot beslutet om tillskott!



Vänstern signalerar att det är ok att skicka ut folk i arbetslöshet och rakt in i arbetslinjen framför att rädda småföretag i kommunen!



Ja ja, det allra nyaste arbetarepartiet har pressenterar sig!



Arbetets söner sluten er alla ................

2010-10-12 @ 07:45:53
Postat av: Oven

Jörgen, om du skall kommentera så får du allt bemöda dig med att läsa hela artikeln i så fall. Läs de två sista raderna och kommentera gärna enbart dessa rader sen (om du kan?)

Trots din felaktiga kommentar så bör du också känna till vilka det är som satt de lokala företagen i den sits de nu befinner sig. Det är dina kära Allianskollegor! De har startat och misskött detta projekt från dag noll.

Vi i V har trots detta valt att hitta en lösning i strid mot gällande ordning inom marknadsekonomins ramar för att företagen i kommunen skall gå skadeslösa ur hela denna soppa.

Så du bör nog vara försiktig med att försöka anklaga V för att inte ta ansvar för småföretagen.

2010-10-12 @ 10:52:22
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Oven

En sak till Jörgen. Ander Månsson (GF) hade med sig ett tidningsurklipp från strax innan valet där Centerpartiet lovade väljarna att inga mer pengar skulle stoppas in i Medeltidens värld. Var detta ett avsiktligt försök att lura väljarna tror du? Följs överhuvudtaget bokföringslagen tror du Jörgen när Alliansen tydligen inte hade den minsta kännedom om kapitalbehovet trots att valet var för endast en månad sedan? Är detta att ta ansvar för småföretagare och arbetstillfällen tycker du när man slösar med skattebatalarnas pengar på detta sätt och tydligen helt utan kontroll. Alliansen gör besparingar i äldreomsorgen så att nattpersonalen får arbeta ensamma och stoppar istället in pengarna i Medeltidens värld. Hade man anställt fler inom vården istället så hade arbetslösheten minskat. Så försök inte försvara Alliansen Jörgen genom att anklaga Vänsterpartiet i denna fråga för då är du ute på väldigt tunn is!

2010-10-12 @ 12:25:09
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Jaha, här satte man ner foten i en infekterad fråga! Tydligen jobbigt!



Men jag försvarar ingen! Men tror ju ändå att det är så att bolaget skall avveklas! Att man då stoppar in nya pengar är ju inte för att rädda bolaget som juridisk person. Det är ett sätt att låta pengar, helt riktigt, passera bolaget för att täcka leverantörsskulder!?



Förklara vad det är för inventarier ni anser skall användas i dden normala verksamhete?!



Riddardräkter och pilar? Vilken förvaltning har nytta av detta?? De tama älgarna? Grisarna? Vad är det ni skall använda??



Nä, gör ett marknadsmässigt slut på affären istället för att köpa medeltida utrustning till kommunen 2010!

2010-10-12 @ 17:10:42
Postat av: Oven

Jaha Jörgen, och vad tycker du man skall göra med de medeltida dräkterna och pilarna efter att bolaget är avvecklat då?

P.g.a. att hela bolaget misskötts så till den milda grad så är det tydligen ingen som ens vet vilka avtal som ingåtts, än mindre vet vilka villkor som finns i dem.Så det är inte enkelt att avveckla marknadsmässigt.

Vårt förslag var annars att köpa in utrustning som kunde användas på skolgårdar och förskolor med avsikt att göra leverantörerna skadeslösa. Inte i form av pilar och medeltida dräkter då.

Och att det är en infekterad fråga stämmer nog, men knappast för V som hållit en rak linje hela tiden.

Dessutom har liknande kapitaltillskott gjorts 2 ggr tidigare med löfte om att det sista också skulle vara det sista. Så varför har inte Alliansen då sett till att leverantörerna fått betalt? Man har ju dessutom behållt ledningen i bolaget så förtroendet har man av någon underlig anledning tydligen haft.

Men du unviker väl att svara igen Jörgen, det är väl enklare för dig att försöka skuldbelägga V.

2010-10-12 @ 19:24:52
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Jag kan ju inte svara! Det vore väl förmätet att ens försöka! Men det verkar ju klart att man vill göra ett snyggt och redigt avslut! Det är ju hedrande!



Men vad är det barnen skall leka med på skolgården??



Finns väl pilar bara?? Det känns inte barnvänligt!!!

2010-10-12 @ 19:48:07
Postat av: Oven

Det är precis lika förmätet Jörgen att försöka skuldbelägga Vänsterpartiet i denna fråga. Och apropå snyggt avslut, Alliansen gjorde allt som stod i deras makt för att komma undan ansvaret i denna soppa. Att ens försöka betrakta det som snyggt ja det får stå för dig. Men det är tydligen et typiskt Alliansbeteende att skuldbelägga andra för egna misstag. Herrefolket?

2010-10-12 @ 21:00:18
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Hmmm!

2010-10-12 @ 21:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0