Politikerförakt och West Sweden forts.

Föga förvånande angående alla oegentligheter som nu kommer fram om West Sweden och dess Brysselkontor är jag när jag läser vilka som ingår (ingått) i styrelsen för bolaget. Gert-Inge Andersson (S), som tyckte att "man får laga efter läge" när han var med och beviljade den nya regiondirektören en månadslön på 170 000 kr. Det var hans sätt att minska klyftorna i samhället. Att West Swedens VD Kjell Peterson lyckats bevilja sig själv en trettonde månadslön då, ter sig helt plötsligt inte så märkligt.
En annan "potenetat i styrelsen är Jan-Erik Wallin (M). Hans syn på beslutsfattande är ju allmänt känt att det lämnar mycket i övrigt att önska.
Nu ser jag att även Bo Bergsten (KD) suttit med i styrelsen (han står dock inte med i den nya styrelsen). Ytterligare en sk "potentat" som tar beslut efter eget huvud utan att bry sig om vilka lagar och regler som gäller.
Mariestad funderar nu på att lämna West Sweden vilket Karlsborg gjorde redan 2010. Skulle inte bli förvånad om fler kommuner kommer att följa Mariestads exempel nu.
Läs mer hos Radio Skaraborg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0