Sämre igen för de sjuka.

Lagom till Jul så klubbade riksdagen igenom höjt högkostnadsskydd. Dyrare mediciner om än endast med några hundralappar men det är hela alliansens agenda att ständigt försämra för de som redan har det sämst som går igen. Sjuka, arbetslösa, utförsäkrade och pensionärer får sämre inkomster men bibehållen högre skatt. Dyrare mediciner, dyrare vård, försämrad färdtjänst o.s.v. o.s.v.
När skall folk få upp ögonen för vad de håller på med?
Är det bara ett högre ränteläge som kan få vanligt folk att inse hur sjukt vårt samhälle håller på att bli? Det blev ju ett ramaskri på Moderaterna när nu bankerna inte följde riksbankens (o?)politiska räntesänkning som skulle ge alliansen lite extra skjuts så här i slutet på året. Moderaterna får nog hoppas att lågkonjunkturen håller i sig fram till valet 2014 för en högkonjunktur som driver upp ränteläget lär få Moderaterna att dala i samma takt som räntan stiger. Det är väl därför de nu reagerar som de gör mot bankerna? Vart tog deras övertro på marknadskrafterna vägen i denna fråga?
Sanningen är ju att Moderaternas politik enbart klarat sig på folkets skuldsättning och därmed falska tilltro till välstånd. Härmed sitter de också i en rävsax för de kan inte åtgärda bostadsbristen eftersom priserna då riskerar att sjunka och då är folk plötsligt överbelånade istället. De kan inte minska arbetslösheten eftersom det riskerar att driva upp löner och inflation och därmed också räntorna och då klarar inte folk sin skuldsättning. Det enda man säkert vet är att dessa Moderater måste bort 2014 annars riskerar det att gå riktigt illa för Sverige.
SR.
Mot vägs ände!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0