Ställ krav i nästa valrörelse!

Att allianspartierna i tid och otid går ut med populistiska förslag som de vet på förhand att de aldrig kommer att realiseras av alliansen är ett missbruk av demokratin. Antingen är de en allians eller så är de fyra var för sig fristående partier.
Varför skall alliansen ha ex. TV tid för fyra partier när de presenterar en gemensam politik? Jag ser detta missbruk som ytterst allvarligt. Finns det inget klart regelverk så bör ett sådant snarast arbetas fram.
Det är inte länge sedan KD gick ut vitt och brett i det sk påskupproret och ställde krav på förändringar i sjukförsäkringen. När det sedan kom till kritan så lade de sig platt för Moderaterna i riksdagsomröstningen. Och detta trots att det med KD fanns en majoritet för att få en förändring till stånd. Man ägde alltså frågan från KD's sida. Ett rent bedrägeri mot väljarna.
Liknande utspel görs ju hela tiden i valrörelserna för att de skall kunna "profilera" sina partier som det så vackert heter. Men väljer de att gå in i en allians så är det alliansens skyldighet att ta fram en presentabel politik. Sen får väljarna försöka utläsa vilka partier som lyckats sätta sin prägel mest på denna politik isf. Som det nu förhåller sig så undergräver man sakta men säkert allt förtroende för politiken. Även om det visar sig sakta men säkert i opinionssiffrorna där de borgerliga småpartierna blir allt mindre på Moderaternas bekostnad så är det inte rätt och riktigt. Man gör denna manipulation av systemet avsiktligt därför att man är mycket väl medveten om systemets tröghet. Reinfeldt slog ju också tidigt fast att M skulle växa på de andra borgerliga partiernas bekostnad.
Men att de fortsatt skall ha dubbla favörer i alla debatter är något som måste sättas stopp för! Antingen är de en allians eller så skall de vara fyra fristående partier!

Bilden är gjord av Tord Andersson Lidköping.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0