Tack för 2011!

Tack Alliansregeringen för fortsatt ”mer än” massarbetslöshet, det var ju massarbetslöshet som rådde redan 2006 enligt er, och nu är den ännu högre. Men ni är ju bara inne på ert sjätte år snart.

 

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

 

Tack för att ni samtidigt försvårat vidare studier för denna grupp. Och skulle de komma in så har de ju ändå knappast någon möjlighet att få boende. Att bygga studentbostäder till rimliga priser är ju knappast regeringens ansvar, sånt skall ju marknaden sköta om välfärden fortsatt skall omfatta alla, eller?

 

Tack för att ni fortsatt förtidspensionerar mängder med unga. Detta var väl vad ni gick till val på 2006?

 

Tack för FAS3 och övriga åtgärder som ni kallade RIKTIGA JOBB i valrörelsen. Nu vet vi precis vad ni menade. 10 arbetslösa ger 50 000 till en oseriös sk arbetsgivare och 5000 till var och en av de arbetslösa.

 

Tack för att ni fortsatt vägrar göra något åt den ”sjuka” sjukförsäkringen trots att riksdagen ålagt er detta. Att bli utförsäkrad leder ju ofelbart till ett snabbt tillfrisknande. Annars hade väl aldrig KD lagt sig platt i frågan? De hade ju möjlighet att avgöra denna fråga i riksdagen.,

 

Tack för att ni äntligen lyckades få Saab i konkurs. Ni kämpade ju både länge och väl genom att skylla på EIB och att det inte gick att få tag i dem, trots att Anders Borg sitter i styrelsen. Men nu är väl det problemet borta som sagt.

 

Tack för att ni främjar Carl Bildts affärsrelationer framför två enskilda journalister när de försöker påvisa de missförhållanden Carl Bildts affärsrelationer lett till. Ska man bryta mot lagen måste man ju ha lagen med sig.

 

Tack för att ni fortsatt inför fler och mer långtgående övervakningslagar, det är väl för ”frihetens” fromma? Se på Syrien, de fick ju köpa mer elektronik tack vare er insats i EU så de kunde spåra fler oppositionella.

 

Tack för att ni värnar valfriheten genom att låta Carema ingå som sakkunniga i vårdfrågor i regeringsarbetet.

 

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten, ingen bör väl få reda på om Carema gett Moderaterna partibidrag. Demokrati skall väl vara på de styrandes villkor.

 

Tack för att ni sen utsåg en hög Carema-chef till generaldirektör, detta stör ju knappast allmänintresset.

 

Tack för att ni säger er vara okunniga om riskkapitalisternas sätt att undgå skatt, trots att expertisen säger att det är allmänt vedertaget och ett sätt för regeringen att locka hit utländska investeringar.

 

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav på EU angående svenska kollektivavtal i Sverige. Det är ju enklare att bara betala pengar till EU stöd och påstå att man värnar den svenska modellen.

 

Tack för att ni inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

 

Tack för att ni inte längre bryr er om de ökande co2 utsläppen, ni säger ju att vi redan är ”bäst i Europa”. Att vi gått från plats 5 till 34 i statistiken måste ju vara fel.

 

Tack för att ni fortsatt motarbetar löntagarintressen i de beslutande organen i EU. Att utländska bemanningsföretag ersätter svenska arbetare är ju knappast ert ansvar. Ni har ju trots allt redan försämrat a-kassan för att höja motivationen här hemma.

 

Tack för att ni fortfarande inte har gjort något åt alla de orimliga bonus och pensions förmånerna. 100 miljoner till en VD är ju bara 400 års arbetsinkomst för en löntagare. Ni vill ju hålla ihop Sverige.

 

Tack för alla fortsatta avregleringar, den senaste är Bilprovningen. Något som visat sig så framgångsrikt för några få, kan ju inte vara fel för alla andra heller? Dyrare el, medicin, vanvård, flumskola och dyrare bilprovning är ju vad folket ropat efter. Vinsterna hamnar ju i skatteparadis och det berikar ju Sverige.

 

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader på desamma. Deras ansvarsproblem är ju knappast era.

 

Tack för att ni fortsatt ökar den relativa fattigdomen i Sverige. Hålla ihop landet var det ja.

 

Tack för att ni fortsatt ökar också den relativa barnfattigdomen. Ju fler fattiga barn, ju fler som kan hålla ihop.

 

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i landet trots att all internationell expertis visar att motsatsen leder till ett bättre samhälle för alla. Er lösning var ju istället fler poliser, men har det blivit bättre?

 

 

 

Gott nytt år!

Ove Nordström (V)


Kommentarer
Postat av: Marcus

Varsågod från Alliansregeringen, att så få har drabbats av den ekonomiska krisen som har fått som följd att tiotals miljoner människor blivit arbetslösa i världen, men som knappt märkbart drabbat Sverige.



Varsågod från Alliansregeringen, som hälsar att ungdomsarbetslösheten är ett arv från hundra års socialdemokratvälde - ibland stött i en koalitionsregering av Vänsterpartiet kommunisterna.



Varsågod från Alliansregeringen, som anser att hårda studier ska löna sig. Att ju mer arbete man lägger ner i skolan, desto mer ska man få ut av skolan. Den logiken brukar gå hem överallt, även på förskolor.



Varsågod från Alliansregeringen. Det har inte slagit er i Vänsterpartiet att det kanske finns en anledning till att det är så många unga som blivit förtidspensionerade? Kanske för att det - ett exempel helt draget ur luften - är en stor ökning av psykiska sjukdomar bland, just det, ungdomar. Men psykiska sjukdomar är någonting som vänstern har prioriterat bort i en sisådär 100 år, så varför sluta nu?



Varsågod från Alliansregeringen, som undrar exakt vad Vänsterpartiet menar med "oseriös" arbetsgivare? Är det någon som ger folk arbete, på egna villkor? Som tvingar folk att leva på svältlöner, under existensminimum under hemska förhållanden? I så fall är vi inte verksamma i samma land, för i det Alliansledda Sverige så är ungas löner och arbetsvillkor för HÖGA för vad som är arbetsmarknadsmässigt hållbart.



Varsågod från Alliansregeringen, som har möjliggjort skattesänkningar för framförallt låginkomsttagare genom att effektivisera arbetslinjen. Man blir inte alls frisk vid utförsäkring, men till skillnad från hur det var under en vänsterregerings tid så är uppföljnaden effektiv och rehabilitering erbjuds. Chanser till alla, oavsett klass.



Varsågod från Alliansregeringen - att ett företag som inte gått med vinst - förutom några enstaka undantag - på närmare fyrtio år (!) går i konkurs är helt naturligt. Regeringen har avsatt nästintill en miljard kronor för de som är drabbade, så solidaritetskortet går inte riktigt att spela på. Om regeringen skulle rädda SAAB, skulle vi då även rädda alla andra svenska företag som står på konkursens brant? Det handlar bara om att vänstern är nationalromantisk, Vänstern skulle aldrig rädda ett exempelvis turkiskt företag i samma sitation.



Varsågod från Alliansregeringen - som gör allt i sin diplomatiska makt för att befria de bägge journalisterna. Schibbiye själv har sagt att man inte borde dra in biståndet till Eritrea, och därav begränsas den svenska regeringens handlingsyta kraftigt. Journalisterna greps för terrorbrott - något de givetvis är oskyldiga till - men de greps inte för att de undersökte Carl Bildts minst sagt tvivelaktiga förehavanden i Etiopien.



Varsågod från Alliansregeringen - där tre av fyra Allianspartier fortfarande är mycket tveksamma till övervakningslagarna, men där er koalitionspartner Socialdemokraterna inte hade några som helst problem med att utöka övervakningen av vanliga svenska medborgare.



Varsågod från Alliansregeringen - Carema Cares vårdskandal har skakat oss alla, och de vidriga förhållanden deras kunder lever i är minst sagt oacceptabla. Men bara för att ett företag misskött sig, behöver det väl inte bli bojkottat av statliga myndigheter? Vänsterns snuttefilt SAAB har exempelvis misskött sin ekonomi de senaste fyrtio åren, men har inte blívit avfärdade från svenskt statligt håll för det.



Varsågod från Alliansregeringen - Moderaterna är inte emot redovisningar. Och Moderaterna är inte Alliansen. Det kanske är lätt att missa med vänsterperspektiv, där allt individuellt tänkande ses som statsfientligt och osolidariskt, att Alliansen består av fyra partier, varav 3 är för bidragsredovisningar. Återigen, kan jag använda er koalitionspartner Socialdemokraterna, som vänt i frågan och nu är mot redovisningar. Moderaterna har även de vänt, och är för redovisningar. Så särskilt påläst var ju inte detta inlägget.



Varsågod från Alliansregeringen - som återigen kan hävda att bara för att ett företag misslyckats i någon aspekt, inte bör uteslutas från allt tänkbart samarbete för det.



Varsågod från Alliansregeringen, som givetvis ställer sig den uppenbara frågan: varför är det negativt med utländska investeringar? Återigen, är det vänsterns nationalromantik som fördunklar synfältet - människor med stora tillgångar kommer alltid att sträva efter att utöka sitt handelsområde. Inte ens Vänsterpartiet har föreslagit att förbjuda utländska företag, men det är väl en tidsfråga...



Varsågod från Alliansregeringen, som räddar Sverige från en enormt mycket högre ungdomsarbetslöshet. Källan till Sveriges oerhörda ungdomsarbetslöshet är, enligt experterna, att ingångslönerna är för höga. Dock så hävdar ju vänstern att svenska ungdomar lever under skitförhållanden. Verklighetsförblindade much?



Varsågod från Alliansregeringen, som hänvisar till föregående svar, och faktumet att europeiska löntagarförhållanden är mycket, mycket värre än de skandinaviska, och att vi därför inte på något sätt skulle gynnas av en gemensam lagstiftning - det kan rent av få omvänd effekt.



Varsågod från Alliansregeringen - som gjort Sverige till ett av världens mijöteknikvänliga länder. Att vi sjunkit så mycket på skalan beror på att statistiken du refererar till inte är relevant. Sverige betalar flera miljarder varje år i bistånd, som bland annat används åt att minska co2-utsläppen utomlands. Detta ska givetvis tillgodoräknas Sverige, eftersom det är Sverige som minskat utsläppen. Det är logiskt.

2011-12-30 @ 23:06:20
URL: http://marcusrosander.wordpress.com
Postat av: Marcus





Varsågod från Alliansregeringen - Återigen, vänsterns nationalromantik. Varför ska UTLÄNDSKA arbetare komma HIT och ta VÅRA jobb? Jo, därför att det är kompetens som ska avgöra vem ska få ett jobb - inte statliga kvoteringar. LAS har gjort det oerhört svårt för nysvenskar att ta sig in på arbetsmarknaden, och detsamma gäller för ungdomar. Ett företag borde väl få ha rätten att bestämma om de vill anställa utlänningar eller etniskt svenska? Pinsamt, Vänsterpartiet!



Varsågod från Alliansregeringen - återigen motarbetas människor med ambitioner med Vänsterpolitik. Om man har skapat ett företag, man har slitit hela sitt liv och man har gjort det så stort att man kan koppla av de år man har kvar - då vill Vänsterpartiet komma in och stoppa att VD:n för ett företag inte ska få "cred" för det de åstadkommit? Så länge företaget går bra, borde väl cheferna få belöningar? Eller ska man helt ta bort motivationen vid varenda givet tillfälle i företagssammanhang?



Varsågod från Alliansregeringen - som gärna skulle vilja se källor på NÅGOT av vad du just sa. "Bilprovningen" är fortfarnade delvis statlig, det är mycket svårt för privata aktörer att slå sig in på den marknaden. Resterande uppgiter tänker jag inte ens svara på, förrän du har kopplat bevisning till varför det är Alliansregeringens fel.



Varsågod från Alliansregeringen - om det nu undgått någon, så har världen genomgått den värsta finanskrisen som någonsin skådats - effekterna är tillochmed större än efter Wallstreetkollapsen 1929 - som i några år senare ledde fram till nazisternas maktövertagande i Tyskland. Effekterna kan bli enorma, och att landstingen fått något mindre anslag än under en högkonjuktur, det är fullständigt naturligt. Landstingen var enormt underbemannade under vänsterregeringarnas tid, och arbetande inom vården har alltid en oerhört hög skadefrekvens.



Varsågod från Alliansregeringen - Den relativa fattigdomen har ökat, ja. Men inte barnfattigdomen. "Relativ barnfattidom" är ett ospecifiserat begrepp som vänstern använder för att jämföra olika samhällsgrupper, oftast nysvenskar med etniska svenskar. Sedan kan man ju påpeka att det har varit en enorm finanskris, och att om vänstern velat ta bort barnfattigdomen, då hade vänstern gjort det. Jag syftar då på att Vänstern haft makten i Sverige, med mycket korta mellanrum, i snart ett sekels tid.



Varsågod från Alliansregeringen, som hänvisar till föregående svar - finanskris och att ordet "relativ barnfattigdom" är ett begrepp som egentligen inte kan fastslås vad det innebär. Trots finanskrisen har låginkomsttagare fått tusentals kronor mer i plånboken varje månad, tiotusentals kronor per år, än vad de hade fått med en vänsterregering. Hur förklarar ni detta?



Varsågod från Alliansregeringen - Klyftorna ökar, med vänsterns begrepp, relativt. Om en höginkomsttagare som tjänar 1 000 000 per år, får 1 % skattesänkning, är det givetvis mer pengar än om en låginkomsttagare som tjänar 300 000 får samma procentuella sänkning.



Låginkomsttagare är de som gynnats mest av Alliansens politik, då de får tiotusetals kronor mer per år. Det är experterna ense om, och det är ett faktum som Vänstern inte kan förneka.



Nu anser jag mig ha krossat varenda argument, så nu önskar jag dig en - något försenad, men ändå ^^ - god jul, och ett gott nytt år! :)





2011-12-30 @ 23:07:00
URL: http://marcusrosander.wordpress.com
Postat av: Alf

Gott nytt på dig själv o tack för supporten!

Eller rött nytt år som jag brukar säga....



alf

2011-12-31 @ 11:54:24
URL: http://alfnorberg.blogg.se/
Postat av: Ove Nordström

Ja du Marcus, LUF:are från Södertörn. Liberala dogmer och personligt tyckande från din sida helt utan faktabakgrund eller faktahänvisning säger ingenting. Jag är inte förvånad att du inte inser detta men jag skall ändå bemöta ditt ihåliga inlägg i morgon i ett blogginlägg.

Att hänvisa till krisen som orsakats av den globala liberalismen och tro att mer av samma skulle lösa några problem säger allt. Ungefär som att tro att ett självmål i fotboll kan vinna matchen om man tidigare redan gjort ett självmål.

Gott nytt år!

2011-12-31 @ 12:17:26
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Jörgen Larsson

Du tackade inte mig!!! Illa!!!

2014-01-16 @ 19:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0