Ytterligare en allianspolitik som inte fungerar!

Sverige och alliansen får svidande kritik i klimatförhandlingarna i Durban av de fattigare länderna. Sverige köper sig fria heter det. Det är detta Reinfeldt kallar effektivt använda skattepengar. Vi får mer för 5 kronor i ett fattigt land än vad vi får härhemma säger han. Nu har han det problemet att dessa fattigare länder inte håller med utan med rätta hävdar att vi köper oss fria från vårt ansvar.
Nedanstående är saxat från SVT och ni kan läsa hela artikeln här.

"De vägrar acceptera vad som numera är USA med fleras linje att vi byggt vår standard på billig energi på 1900-talet och nu säger till dem att de inte kan göra som vi gjorde.

Sveriges nya miljöminister Lena Ek har rivstartat sen hon utsågs och håller en hög profil. Hon slirar betänkligt när hon i flera tal säger att Sverige ska bli ett fossilfritt samhälle till 2050 och därmed är en global förebild.

Sanningen är att detta årtal 2050 bara är en färdplan, en ambition formulerad av förre miljöminister Andreas Carlgren, tillika partikollega. Det ska nu utredas av naturvårdsverket men det finns inget beslut. Alliansen som länge haft en smekmånad med svensk miljörörelse möter nu allt tuffare kritik för att Sverige inte gör läxan på hemmaplan med minskade utsläpp utan köper sig fri genom att planera att minska lejonparten av utsläppen i fattiga länder."




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0