Antidemokratin i Götene.

Den "nya" majoriteten (S,M,C,FP,KD och MP) i Götenes försök att helt utestänga övriga partier från politisk insyn har som sagt stött på patrull i förvaltningsrätten. En delseger för demokratin och kommuninnevånarna.
Men varför uppstår dessa problem i den kommunala ledningen hela tiden? Huvudorsaken är ju lätt att stava till, nämligen Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle. Prestigen i denna fråga har definitivt tagit över från demokratin vilket den "nya" majoriteten också bekräftar i sig själv.
Men att ett fåtal personer i partiledningarna i både borgerliga partier såväl som S satt sig själva i klaveret borde ju rimligtvis innebära att medlemmarnas förtroende för dessa personer försvunnit och att de därmed borde ersättas av andra obefläckade personer. Men så verkar det inte fungera i Götene, tyvärr. Liten ort där alla känner alla och en liten grupp som suttit i kommunledningen tillsammans i alltför många år. När de personliga vänskapsbanden blivit starkare än de egna medlemmarnas eller kommuninnevånarnas intressen så är det definitivt ett hot mot de demokratiska spelreglerna. Detta kan man tydligt utläsa i de kommunala besluten.
När man nu också fick höra att den ledande Moderaten och en ledande Socialdemokrat gått in och dikterat för valberedningen och dess ordförande hur de skulle agera inför de val som förvaltningsrätten nu inhiberat så är det ju knappt så man tror att det är sant. Att de dessutom påtalat att deras närvaro inte behövde tas till protokollet, ja då är det verkligen illa ställt med demokratin i kommunen.
De agerar alltså som rena diktatorer och använder demokratin som täckmantel. Det är nog dags att partimedlemmarna i Götenes partier gör en ordentlig utrensning. Annars får man nog undersöka om inte kommunen bör tvångsförvaltas av högre myndighet. Så illa är det faktiskt ställt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0