Sista "friveckan" avverkad.

Efter en veckas ledighet som blev den sista på detta arbetstidsschema byter vi nu V.8 till ett nytt. Då är det istället två fyra dagars ledigheter men däremellan ett riktigt "grispass" med först två dagtidspass och därefter direkt 2 tolvtimmars plus ett 8 timmars nattpass. Den helgen gör man inget annat än jobbar och sover. Förstår inte varför folk inte vill sprida arbetspassen mer och samtidigt må bra när man arbetar. Men vi har ju själva valt det, tyvärr. Nu blir det mer av att orka ta sig igenom arbetspassen och därefter får man väl ha ledigheten till återhämtning. Så mycket kreativitet lär det nog inte bli. Synd!

I Götene fortsätter den politiska farsen med oförminskad styrka. Johnny Johansson (C) "entledigades" från sin post som kommunfullmäktiges vice ordförande. Nu har valberedningen kommit med ett nytt förslag till ersättare för Johnny, nämligen det föga överraskande namnet Bo Bergsten (KD). KD ratades av väljarna på grund av Bosses (som kommunalråd) misskötsel och misshushållning med invånarnas pengar i projektet Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle. 75 miljoner har spillts på ingenting men inte drar sig Bo Bersten tillbaka. Nej då, han tycker bara att det är lätt att vara efterklok och att den som ingenting vågar han kan heller aldrig vinna något. Bristen på självinsikt lyser totalt med sin frånvaro. Måhända överlåter han åt högre makter att avgöra hans eventuella misstag och om han inget hör därifrån så är det bara att ånga på i vanlig ordning. Märkligt förresten att inte frågan om jäv lyfts någon gång i kommunen angående Bergstens agerande ang. Medeltidens Värld. Kommunallagen är glasklar på den punkten men tydligen bortser man från detta i ryggdunkarklubben hos Götenes styrande kärna.

 

I rikspolitiken skall nu Ulf Kristersson (M) lösa problemet som Alliansen inte klarat av att lösa trots alla vallöften i två valrörelser nu, nämligen problemet att ungdomar förtidspensioneras. Lösningen från Kristersson i denna fråga blir densamma som sjuka och arbetslösa redan drabbats av för att betala skattesänkningarna. Ersättningen skall tas ifrån dem! Det är som vanligt med Moderaterna och Alliansen alltså, utan ersättning blir alla friska! Iallafall i statistiken, för där syns de ju inte sen!

18 ungdomar per dag sjukpensioneras i Allianssverige! Vågar man gissa på att dessa 18/dag fortsättningsvis får besöka socialtjänsten i stället och därmed blir det en ökad utgift för kommunerna. Samma recept och någon annan får betala. Men Reinfeldt och Borg skryter om att de tagit ansvar för "statens" finanser.

 

Working class hero! (av Tord Andersson Lidköping)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0