Stigande räntor = Alliansras i opinionen.

De stigande räntorna lär snart äta upp skattesänkningarna för skuldtyngda låg och medelinkomsttagare. Skall bli mycket intressant att se hur högt räntorna kan stiga innan det kommer att märkas ett ras i opinionssiffrorna för Alliansen. Tror själv att det kommer att visa sig ganska snart.
Problemet med räntehöjningarna nu i Allianssverige är ju att man genom sin politik redan dragit isär landet och ökat klyftorna mellan hög och låginkomsttagare. Höginkomsttagare klarar sig alltid men de som är låginkomsttagare lär knappast vara betjänta av räntehöjningar för att "kyla av" ekonomin, de har nog redan svårt att hålla näsan över vattenytan. Men vad bryr sig Alliansen om dem?
Åtgärden skall ju dämpa inflationen heter det ju så vackert, men hur går det med avtalsrörelserna när det ekonomiska utrymmet för medlemmarna minskar till följd av höjda ränteutgifter? Matpriser, oljepriser och annat stiger ju som bekant också och där är det världsmarknadspriserna som sätter agendan, alltså knappast något som en räntehöjning i Sverige rårder bot på. Ja naturligtvis blir det ett tryck för att få kompensation, man ser ju samtidigt hur företagsledningarna redan försett sig även när tiderna var dåliga och räntan låg. Och vips så har vi både höga räntor och en hög inflation. Nej dessa räntehöjningar är ett väldigt trubbigt redskap som enbart framkallas p.g.a. bristen på tidigare politiska beslut. Politiska beslut som Alliansen INTE fattat!

Räntor och inflation med Allianspolitik!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0