Det är skillnad!

Investors VD får alltså 110 miljoner kronor i bonus trots att han långt ifrån nått upp till det uppsatta resultatmålet. 110 miljoner är mycket pengar! En lön på 500 000 kronor anses väl av de flesta svenskar som en väldigt bra lön. Det betyder att denne VD kan ha en väldigt bra lön att försörja sig och sin familj i 220 år. Har han tur så lever han till han blir 100, vad skall han då ha de resterande 120 löneåren till?
Överför man summan 110 miljoner till ex. kommunal nivå så skulle en kommun som Götene ha minst 10 miljoner över och hela anläggningen Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle betald. Denna anläggning som riskerar att tvinga kommunen att skära hårt i välfärdsverksamheterna i många år framöver, om det går åt pipan.
Denna summa (110 miljoner) får alltså en enda privatperson i bara bonus!

Det är denna "gräns" som också skiljer Alliansen åt från Vänsterpartiet. Alliansen tycker att det är rätt och riktigt att marknaden sköter dessa orimliga förehavanden på egen hand. Istället skär Alliansen ner i trygghetssystemen genom utförsäkringar och försämrade ersättningsnivåer.
Vänsterpartiet vill säkra välfärdssystemen och fördela pengarna på många istället för på enskilda individer.

Fallet med Investors VD är ju enbart ett av åtskilliga och alla dessa pengar (som de rimligen inte genom fysiskt arbete kan göra sig förtjänta av) som delas ut till enskilda individer skulle göra mycket större nytta i välfärdssystemen. Och detta utan att VD:n på något sätt skulle behöva leva dåligt. Han kunde fortsatt ha en mycket bra lön.

Så det är skillnad, stor skillnad på om man väljer att lägga sin röst på Alliansen eller Vänsterpartiet.


Kommentarer
Postat av: Samuel Sandberg

Riktigt bra inlägg!



Nu föreslår ju regeringen dessutom ännu mer skattesänkningar. Betyder det att regeringen är helt nöjd med vålfården som den ser ut nu?

2011-01-21 @ 13:34:15
URL: http://blogg.sputchi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0