Lagstifta mot maktfullkomligheten!

Man blir lindrigt sagt upprörd efter att ha sett Uppdrag Gransknings reportage ang. myglet i de kommunala förvaltningarna i Göteborg. Bara det faktum att man enbart kallar det för mygel när det är fråga om stöld och bedrägeri talar väl sitt tydliga språk.
Mygel hade det enl. min definition varit fråga om om en kommunal tjänsteman fått ett jobb utfört privat av ngn byggherre till rabatterat pris som han dock själv betalt och som tack för hjälpen sett till att denne byggherre sen fått kontrakt på jobb i kommunen.
Men att som Uppdrag Granskning visat få jobb utförda som sedan faktureras på kommunen genom saltade fakturor och liknande är ju grov stöld och bedrägeri. Att sedan cheferna som begått felaktiga handlingar och försökt mörka de faktiska förhållandena som rått ändå fått lämna sina jobb kan man ju tycka vara ett sundhetstecken, men när det framkommer att de trots att de inte skött sina jobb ändå får avgångsvederlag på miljoner då finns det fog för att vara verkligt oroad över hela det sk samhällsbygget.
Den politiska färgen på bedragarna verkar ju inte heller ha någon betydelse, vilket fallet med nationalarenan i Stockholm nu visat. Här var det Moderater som ledde svindleriet och i Göteborg var det Socialdemokrater. Det visar verkligen att samtliga regelverk kring anställningsformer inom det offentliga måste stramas upp ordentligt. Att kunna bidra till svindlerier av mångmiljonbelopp av skattemedel och samtidigt kunna kvittera ut mångmiljonbelopp i avgångsvederlag skall inte kunna vara möjligt. Det är ett rent hån mot hela folket och undergräver förtroendet för hela skattepolitiken. Gör något innan det är försent!
Ni som känner till målet i Lidköping där två sopåkare fick "säga upp sig själva" istället för att bli uppsagda visar hur förbannat fel samhället är. De straffades direkt innan de ens dömts för något brott och får hela sin tillvaro spolierad. Jag undrar hur rent mjöl i påsen deras chefer har om någon skulle börja gräva i deras byk. Men här skulle det statueras exempel så att "packet" håller sig på mattan i fortsättningen. Som vanligt är det skillnad på skit o pannkaka! Så vad har egentligen uppnåtts de senaste 100 åren?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0