Vad och var är solidariteten?

Såg ett meddelande från IF Metall med anledning av att arbetslöshetsavgiften förändrades från den 1/1 2011. Informationen berättar att arbetslöshetsavgiften sänks till 75 kronor per månad från tidigare 300.
Detta gjorde ju säkert många glada men man blir lite fundersam när man ser orsakerna till sänkningen.

Jag citerar:
Det finns flera anledningar till att arbetslöshetsavgiften nu sänks. En är att fler fått jobb, en annan, och tyngre bidragande orsak, är att många blivit utförsäkrade då ersättningen från a-kassan numera är begränsad till 300 dagar (450 dgr för den som har minderåriga barn ).

Man konstaterar alltså här att ”en tyngre bidragande orsak är att många blivit utförsäkrade!”
Trots detta så väljer man ändå att göra denna kraftiga sänkning av avgiften. Jag tycker nog att IF Metall om någon borde sett sitt solidariska ansvar och bibehållit en högre avgift för att solidariskt kunna bistå de medlemmar som verkligen råkat illa ut under alliansens härjningar i trygghetssystemen.
Var är solidariteten när det kommer till praktisk handling? Är det så att solidariteten idag förringats till att enbart vara en vacker formulering på ett papper? Jag vill verkligen inte tro det. I så fall är man nog riktigt illa ute i förbundet. Visst kan man tycka att alla, även tjänstemannaförbunden skulle dela detta ansvar men som verkligheten ser ut idag så är väl inte detta så mycket att hoppas på, tyvärr.
Med anledning av ovanstående skulle jag vilja ställa frågan till IF Metall, hur man ser på sitt solidariska ansvar i frågan? Vad och var är solidariteten med de som verkligen behöver den idag?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0