Verkligheten överträffar ”Alliansdikten!”

Riktiga jobb, har Alliansen skanderat i många år nu. Ja åtminstone fram till finanskrisen.

Människor skall inte gömmas undan i meningslösa åtgärder, har det också låtit.

Nu visar det sig att Alliansen själva gömmer undan människor från statistiken i sitt Fas 3 och till på köpet i det som de själva ansåg vara meningslösa åtgärder. Så var det med Borgs ”förbättrade” arbetslöshetsstatistik!

En viktig skillnad finns dock. I Alliansens Sverige får den som ”drabbas” av Fas 3 ett par tusen mindre i ersättning mot tidigare, trots samma arbetsinsats. Är detta orsaken till att Alliansen numera betraktar denna ”samma meningslösa sysselsättning” som ett riktigt jobb?

Samtidigt får arbetsgivarna 5 000:-/månad i bidrag för att de får tillfälle att utnyttja dessa redan utsatta människor. Var det inte Alliansen som ondgjorde sig så över vad de kallade ”bidragssamhället”?

 

I vintras kunde vi för andra året i rad se vad Alliansens ”historiska” extra satsning till järnvägsunderhållet lett till. Totalt kaos!

Då slog de återigen på stora trumman och påstod att de satsade 800 miljoner extra till underhållet.

Nu har det visat sig att denna s.k. satsning i verkligheten innebär 400 miljoner mindre till underhåll.

Men Alliansregeringen skrev i sitt pressmeddelande: ”Infrastruktursatsningen innebär kraftfullt ökade resurser för drift och underhåll av det svenska järnvägsnätet.”

Hur kan då 800 miljoner i tillskott istället bli 400 miljoner mindre?

Jo Trafikverket utnyttjade i vintras en kredit hos regeringen i form av ett lån på 760 miljoner för att klara vinterunderhållet och i år får de bara låna 100 miljoner. Så hux flux har de nu istället 400 miljoner mindre till underhållet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd avböjde att kommentera uppgifterna. Inte så svårt att förstå varför. Återigen har de försökt vilseleda folk att tro att de gör något bra som i själva verket visar sig vara en försämring. Korthuset rämnar alltmer!

Men i sina reklampropåer som går ut i medierna så är varje Allianssatsning ”historiskt stor” och ”aldrig tidigare har någon regering satsat så mycket” som Alliansregeringen.

 

Samma visa kan man nu se inför omvalet till Västra Götalandsregionen. Moderaterna med Johnny Magnusson och Bertil Jonsson i spetsen går ut med uppgiften att Moderaterna har den ”största” budgeten av alla partier. Troligen skall de finansiera den med sänkt skatt också?

De påstår att de inte skall sälja ut Lidköpings sjukhus, men nämner inget om vad de tänkt göra med de andra sjukhusen.

Och Bertil Jonsson (M) säger samtidigt att: ”Jag kan inte se att det kan vara aktuellt att lägga ut driften på de väl fungerande beståndsdelar som finns inom hälso- och sjukvården idag.”

I praktiken säger han att Moderaterna kan tänka sig att lägga ut driften på alla enheter som de inte ser som en väl fungerande enhet. Vad de lägger i begreppet ”väl fungerande enhet” lär de väl aldrig klargöra. Klart är i alla fall att Johnny Magnusson (M) inför valet i september-10 ville sälja ut alla de mindre sjukhusen i regionen.

Inför valet nu så påstår de också att de vill ha fler ambulanshelikoptrar, ökad satsning på ambulanser ja överhuvudtaget så har de högre ambitioner än alla andra säger de. I praktiken blir det säkert något helt annat.

Men även infrastrukturen tar de upp här, med ökade satsningar på E20 och järnvägen. Varför de inte hade med detta i Alliansregeringens infrastrukturplan kan man ju fråga sig? Svar har de troligen inte.

Och så var det ju det här med de 800 miljonerna i ökad satsning som istället i verkligheten visade sig bli 400 miljoner i minskat underhåll.

Nej väljarna bör nog vara försiktiga med att rösta in någon konstellation i regionen där Moderaterna kan tänkas ingå. Detta visar ju även historien i Västra Götaland. Regionen blev konkursmässig när Moderaterna försökte stå vid rodret!

Nu har verkligheten återigen överträffat dikten, Alliansdikten.

+800 miljoner blev i verkligheten -400miljoner.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0