"Cirkus Götene" rullar på som vanligt.

Vilken majoritet styr egentligen i Götene? Ibland så är det ditt och ibland så är det datt, men något riktigt svar går aldrig att få.
Har ju tidigare interpellerat i frågan eftersom det rådde oklarheter trots den "nya" majoritetens (S, M, C, FP, KD och MP) mediala trumslagande. Då fick jag svaret att det inte längre fanns någon ny majoritet, istället var det S som regerade i minoritet och en samverkan med de övriga partierna fanns endast när det gällde budgeten.
Varför drar jag nu upp detta igen då? Jo ikväll var det fullmäktige, och en fråga som skulle behandlas var ang. kommunalt stöd till bolaget som driver konstgräsplanen. Per Wennerberg (FP) hade synpunkter på detta eftersom det inte fanns någon plan för hur bolaget framledes skulle komma tillrätta med problemen. Han drog parallellen till Saab och deras avslag ang. rekonstruktion eftersom deras plan var undermålig. Härmed yrkade han på återremiss.
När så frågan kom till omröstning så vann kommunstyrelsens förslag över Wennerbergs återremiss och här blev det också en diskussion i presidiet ang. resultatet som utföll med 22 ja och 17 nej. Här uttalade fullmäktiges ordförande det för mig förvånande att åtreremissen förlorat eftersom återremissen begärts av majoriteten och då krävs 50% av rösterna. Hade minoriteten begärt återremiss hade det räckt med 1/3 av rösterna till stöd. Märkligt va?
För några fullmäktige sedan fanns inte den "nya" majoriteten, och nu på första fullmäktigemötet efter sommaren så ingår tydligen FP i majoriteten igen. Vilken majoritet? Konstigt att inte Wennerberg själv reagerade då ju hans återremiss enl. fullmäktiges tidigare information om majoritetsförhållandena borde ha vunnit. Eller är det jag som fått allt om bakfoten igen kanske?

Annars var det ett kul möte att följa som Vänsterpartist då tre av våra motioner var uppe till behandling. Evalena Öman var som vanligt briliant i sina föredragningar och berömmen öste över motionerna från de andra partierna. Men de kunde ju inte ta motioner rakt av från Vänsterpartiet utan tog dem genom att ändra istort sett ingenting annat än att de nu har möjlighet att dra förslagen i långbänk efter eget tycke och smak. De hade ju naturligtvis svårt att säga nej offentligt till bra motioner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0