Avtal skall hållas?????

Ja kommunalrådet Kent Selmosson (S) var i gårdagens fullmäktige väldigt noga med att påpeka att ingångna avtal skall hållas. Detta var hans motiv till att avslå vår motion om att ta upp de pensionsavtal för tidigare politiker som ligger och tickar pengar ur kommunkassan med de berörda för att få till just en omförhandling.
Tydligen har han aldrig hört talas om att avtal kan omförhandlas. Det kräver förstås att man ställer frågan till motparten först!
Inte minst som Socialdemokrat borde han ju ändå känna till de krisavtal hans nuvarande partiledare framförhandlade som ordförande för IF Metall. Det var en omförhandling av redan gällande avtal.
En annan fråga där Selmosson borde tänka till när det gäller den principfasta hållning till avtal han ville göra gällande är ju i frågan om Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle. Selmosson själv förhandlade fram bl.a. ett arrendeavtal med Bert Karlssons bolag. Ett avtal som Bert Karlssons bolag inte hållit på många punkter. Bl.a. så betalades endast en månadshyra (den första) i somras och att döma av Selmossons flathet i detta ärende så var hans principfasthet i gårdagens fullmäktige som vanligt enbart tomma ord som passar för stunden. Ett ständigt återkommande dilemma som jag ser det, inte minst för det Socialdemokratiska partiet självt. En Götenes alldeles egen Juholt skulle man kunna säga. Ville inte relatera till historien om MV/ÄL en gång till i fullmäktige då det faktiskt blir ganska uttjatat och inte leder till något heller för den delen. Alla som känner till det märker ju hur ihåliga Selmossons ord är som i exemplet i gårdagens fullmäktige, ändå. För drygt ett år sen så var Bert Karlsson enl. Selmosson den enda möjligheten att kunna få tillbaka något, någon plan B fanns inte. Idag har vi facit (igen) och ni förstår nog redan att resultatet inte blev vad Selmosson såg som den enda chansen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0