Bemanningskrav i äldrevården, ytterligare en tandlös tiger!

Det låter bra att man nu skall ställa krav på ordentlig bemanning för att motverka vanvården. Frågan är bara hur det praktiskt skall gå till?

"Socialutskottet kommer föreslå att Socialstyrelsen arbetar fram nya och strängare riktlinjer för kommunerna. Bland annat ska det klargöras exakt vilken hjälp vårdtagarna på särskilda boenden ska ha rätt till, ungefär som de biståndsbedömningar som i dag görs inom hemtjänsten." SVT

Att riskkapitalbolagen kommer att göra helt andra bedömningar än de kommunala ditona torde det knappast råda ngt tvivel om och därmed har man inte uppnått någonting. Eller har man tänkt sig ett statsorgan som skall reda ut varje persons behov vid varje tidpunkt så är det bara ett nytt slöseri med resurser. Lägg de pengarna på personal till de gamla istället.
Ambitionen är ju annars bra men bara det faktumet att borgarna är med på det ser jag som ett bevis på att riskkapitalisterna redan vet hur de kommer runt kraven. Kommer enbart anställd personal att få räknas eller kommer riskkapitalisterna att vilja tillgodoräkna sig även volontärerna? Detta kan säkert ingen svara på innan det avgjorts i domstol, och då kommer det troligen att vara Europadomstolen som kommer att få frågan på sitt bord som sista instans och under alla år fram tills dess så kommer de gamla fortsatt att vanvårdas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0