Reinfeldt helt utan idéer!

Fredrik Reinfeldt påstod sig ha alla lösningar när det gällde ungdomsarbetslöshet och utanförskap 2006. Sex Reinfeldts-år senare är alla problem värre än när han tillträdde och då saknar han helt lösningar! Det enda han har att säga är att arbetslinjen fortsatt skall förstärkas och så talar han gång på gång om att "trösklarna" för ungdomar in i arbetslivet måste sänkas. Med detta menar han att lönerna skall sänkas för ungdomarna. Han anklagar t.o.m. facket för att de motverkar att ungdomar kommer i arbete eftersom de kräver för höga löner!
Vad han missar är att avtalen skrivs mellan två parter och att arbetsgivarna faktiskt har accepterat de lönenivåer som kommit överens om.
Men i fallet med aretsgivarna så är det enbart deras för högt ställda krav på perfekt arbetskraft han kritiserar.
Det är precis så här det blir i ett ego-tänkande borgerligt samhälle!
Hade Reinfeldt velat se verkligheten så hade han tagit upp statistiken med löneandelens krympande, i förhållande till BNP, men det gör han inte. Istället försöker han lägga sig i lönebildningen (vilket är tabu om han vill hävda den svenska modellen) och sänka ingångslönerna för ungdomar. Patetiskt!
Det verkar som om Reinfeldt vill göra ungdomarna till en andra klassens medborgare. Han vill sänka deras värde på arbetsmarknaden men inte deras utgifter!
AGENDA

Trots att löneandelen av BNP sänkts, har arbetslösheten ökat. Ett bevis för att Reinfeldts argumentation enbart är "bullshit"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0