Björklund vill legalisera vuxenmobbing!

Det ska bli enklare för företagare att säga upp vem de vill, tycker Folkpartiet och Jan Björklund under förevändningen att det är kompetensen som skall vara avgörande. Kompetensen bedömd av vem? Och på vilket sätt?
Sanningen lär bli att den som ligger bäst till hos chefen på det personliga planet blir den som också får behålla jobbet. M.a.o mer godtycke på arbetsmarknaden!
Och de som av någon anledning bedöms som mindre kompetenta kommer att friställas och samlas ihop i något som då kan betraktas som en arbetsmarknadens soptipp. Vem vill anställa dessa människor sen?
Nej det enda Björklunds förslag leder till är att företagen inte skall behöva ta något som helst samhällsansvar! Samhällsansvaret får tas av de som mobbas ut.
Vad Björklund glömmer är att idag missbrukar företagen visstidsanställningar och vikariat varvat om varandra under flera år innan en ev. tillsvidareanställning ges. Varför skall företagen sedan helt befrias från ansvar för sitt anställningsbeslut trots denna långa "provanställningstid"? När Björklund talar om enskilda människor så brukar han hävda att man får ta ansvar för sina egna beslut!
Skulle han få igenom sitt idiotiska förslag så lär han om några år ångra även detta när verkligheten återigen kommit ikapp honom precis som i fallet med a-kassan nu. Men inte har han lärt sig något av det (heller).
SVT
 
Vrrrrrrr................

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0